Предстоящият седми студиен албум на Rival SonsDarkfighter” ще бъде издаден през март.

Рокаджиите от Лонг Бийч Rival Sons обявиха, че седмият албум “Darkfighter“, продължението на “Feral Roots” от 2019 г., ще бъде издаден на 2 юни (първоначално беше предвиден за 10 март). Предварителни поръчки – тук.

Darkfighter” е записан в Нешвил с дългогодишния продуцент Dace Cobb, но началото му се връща към локдауна, когато Buchanan и китаристът Scott Holiday обменят идеи дистанционно. След като стана безопасно да се срещнат лично, двамата работеха заедно у дома в Южна Калифорния, преди да отидат до студиото на Cobb.

Прекарахме повече време за Darkfighter от всеки друг запис, който сме правили“, казва Holiday. „Имаше повече емоция, страст, мисъл и сърце, вложени в песните.“ Що се отнася до заглавието на албума, то е кръстено на серия от несвързани хора, които групата е срещала през последното десетилетие.

Наричам ги „Darkfighters“, защото те се борят с тъмнината и работят, за да повдигнат тези около тях“, казва Buchanan. „Оглеждайки се наоколо, изглежда, че има безкрайно количество хора, разпространяващи страх, травма и нещастие, но тези Darkfighters работят в обратната посока.”

Rapture лежи върху мен като тежко одеяло в повечето отношения“, казва фронтменът Jay Buchanan пред Classic Rock. „Тежко, но все пак утешително. Във видеото имаме млад мъж, който върши работата на възрастен мъж и с това има катарзис, на който сме свидетели“.

Разположен в познат пейзаж“, добавя китаристът Scott Holiday. „Ако сте гледали първото видео (Nobody Wants to Die), видеото за новия ни сингъл Rapture отвежда историята в различна посока. Това е по-лек, по-приятен визуален контраст с пълната с екшън сила на NWTD. Но в това има фина очарователна сила видео, което песента рамкира красиво.

Написано и продуцирано от моя брат по душа Jay Buchanan, и с участието на моя син, Devendra. Излишно е да казвам, че наистина се гордея с моите приятели и как се получи това. Също така пуснахме няколко „великденски яйца“ в него. Вижте дали можете да ги забележите!”

Вижте новото видео “Rapture” тук:

Rival Sons също потвърдиха, че предстоящият албум “Darkfighter” ще бъде издаден на 2 юни – първоначално беше планиран за 10 март – но има добра новина: издаването ще бъде последвано от втори албум, “Lightbringer“, който ще пристигне по-късно през годината.

В сравнение с предишните ни записи, със сигурност отделихме време както за написването, така и за записа на тази колекция“, казва Бюканън. „Когато започнахме, намерението беше най-вече да копаем възможно най-дълбоко. Дори в началото, преди тялото да се е формирало, се съгласихме да изхвърлим картата и да си проправим път през гората, за да направим нова пътека. След това дойде локдаунът и имахме чувството, че цялата проклета страна също реши да изхвърли картата. За мен 2022 г. беше като осемстепенна ракета от събития, променящи живота, така че всеки път, когато мислех, че съм приключил с писането, нов бик идваше и трябваше да го илюстрирам по някакъв начин. накрая имаше наистина две различни страни на една и съща история, която се разказваше. От една страна, вие се борите с тъмнината, а от друга, носите собствената си светлина там, където я няма. Едната страна е в ъгъла, а другата напредва, почиствайки ринга. Без прекъсване, рефрактерен период, събирането би било твърде голяма хапка, така че разделянето му на две беше единственият начин да го направим.”

Rival Sons: “Darkfighter

1. Mirrors
2. Nobody Wants to Die
3. Bird in the Hand
4. Bright Light
5. Rapture
6. Guillotine
7. Horses Breath
8. Darkside

Предстоящите концерти на групата:

Feb 16: Knoxville Civic Auditorium, TN*
Feb 17: Tallahassee Donald L. Tucker Civic Center, FL*
Feb 18: Augusta James Brown Arena, GA*
Feb 19: Savannah Enmarket Arena, GA*
Feb 22: Kalamazoo Wings Event Center, MI*
Feb 24: ToledoHuntington Center, OH*
Feb 25: Johnstown Cambria County War Memorial, PA*
Feb 26: Saginaw Dow Event Center, MI*
Mar 20: Tucson Arena, AZ^
Mar 21: El Paso Don Haskins Center, TX^
Mar 24: Anaheim Honda Center, CA^
Mar 26: Reno Reno Events Center, NV^
Mar 28: Sacramento Golden 1 Center, CA^
May 20: Daytona Beach Welcome To Rockville, FL+
May 27: Columbus Sonic Temple Festival, OH+

*w/ Whiskey Myers
^w/ Greta Van Fleet
+Festival
#Rival Sons only