Carlos Santana и Rob Thomas от Matchbox 20 се събраха отново след 22 години, за да запишат чисто нова песен, наречена „Move“. Точно както с техния хит сингъл „Smooth“, това ново сътрудничество включва Thomas, който пее и Santana на китара.

Move“ е първи сингъл от предстоящия албум на Santana, “Blessings and Miracles“. След излизането на неговия обширен инструментален албум, „Africa Speaks“, през 2019 г., Santana се зае да направи по-подходяща за радиото плоча. По този начин той си партнира с музиканти като Chris Stapleton, Diane Warren, G-Eazy, Corey Glover от Living Colour, Kirk Hammett от Metallica и покойния Chick Corea.

Но най-голямото име, сред участниците в албума, несъмнено е Thomas, който спечели сърцата на феновете с издаването на „Smooth“ през 1999 г. Песента в крайна сметка прекара 12 поредни седмици под номер 1 в САЩ и спечели три награди Grammy – включително запис на годината и песен на годината.

Ето новото видео, “Move”:

Според Rolling Stone „Move“ първоначално е написана от Thomas и групата American Authors за предстоящия албум на Thomas. Но след като призна, че песента има „латино усещане“, Thomas покани Santana да добави китарна партия. „Rob работеше върху песента и искаше да знае дали ще свиря а него“, казва Santana. „И веднага щом q чух, казах:„ Това е страхотна лятна песен“. Така песента се оказва водещ сингъл от албума “Blessing and Miracles” преди излизането на албума на 15 октомври.

Santana: “Blessings and Miracles

1. “Ghost of Future Pull/ New Light
2. “Santana Celebration
3. “Rumbalero” (featuring Salvador Santana & Asdru Sierra)
4. “Joy” (Carlos Santana & Chris Stapleton)
5. “Move” (Carlos Santana, Rob Thomas, Zac Barnett & American Authors)
6. “A Whiter Shade of Pale” (featuring Steve Winwood)
7. “Break” (featuring Ally Brooke)
8. “She’s Fire” (Diane Warren, G-Eazy & Carlos Santana)
9. “Peace Power” (featuring Corey Glover)
10. “America for Sale” (featuring Kirk Hammett & Marc Osegueda)
11. “Breathing Underwater” (featuring Stella Santana, Avi Snow, MVCA)
12. “Mother Yes
13. “Song for Cindy
14. “Angel Choir” (featuring Gayle Moran Corea)/ All Together (featuring Chick Corea)
15. “Ghost of Future Pull II