Софийското дуум трио Obsidian Sea ще издаде четвъртия си албум „Pathos“ на 4 февруари чрез Ripple Music. По-долу можете да гледате новото видео на бандата, “I Love The Woods”!

Написан по време на месеците на изолация, предстоящият им четвърти албум „Pathos“ е творба, в която триото инжектира тежест и усещане за наивно изобилие, агресия, мечтателна меланхолия и интроспекция – „терапевтичен процес на емоционално освобождаване чрез музиката , но също така и за установяване на по-истинска човешка връзка в групата”, казват от триото. Това е запис на група, която възнамерява да изрази максимална честност без никакъв страх или извинение.

Относно темите в албума, вокалистът Антон Аврамов обяснява: „Самата дума „патос“ с течение на времето е натрупала богато и понякога противоречиво значение, вариращо от съжаление до презрение, предполагащо грижа или конфронтация. Във всеки смисъл, това беше подходящо заглавие за албум, занимаващ се с теми като оплакване за изгубеното чувство за учудване, копнеж за подновена връзка с нечие съществуване, което някога беше видяно чрез мит, басня, обред и може би все още можеше да бъде достигнато с надежда , смирение и саможертва. Това, което би могло да се разглежда по този начин като просто юношеска фантазия за бягство, може би може да се мисли като доста трезвен поглед върху крехкостта на романтичното и настояването, че свят, лишен от чудо, също е лишен от честност и следователно от вдъхновение.“

След синглите “Mythos” и “Sisters“, днес може да видите и видеото “I Love The Woods

Obsidian Sea: „Pathos

  1. Lament the Death of Wonder
  2. The Long Drowning
  3. Sisters
  4. Mythos
  5. The Revenants
  6. I Love The Woods
  7. The Meaning of Shadows

Obsidian Sea са основани през 2009 г. в София, България. Стилът им е тъмен и атмосферен подход към прото-рок и тежък с прогресивно докосване и силен акцент върху мелодиите. Триото има издадени три албума: „Between Two Deserts“ (2012), „Dreams, Illusions, Obsession“ (2015) и техния дебют за Ripple Music „Strangers“ (2019).

Obsidian Sea са:

  • Антон Аврамов – китара и вокал
  • Делян Караиванов – бас и вокал
  • Божидар Първанов – барабани