Пет години след като направиха успешния и пълен с хитове “10 1/2”, групата издаде дългоочаквания си нов албум, наречен “Жълт код”.

Основно притеснение са им били синхроните, признават те, но крайният резултат ги е накарал да въздъхнат с облекчение. Забавлението по време на снимките е било гарантирано, но се разкрил неочакван проблем – температурата в студиото. Част от музикантите са зиморничави, другите пък предпочитат по-ниските температури, но успели да стиковат в синхрон и в това отношение.

Новият албум излезе на 1 юли 2021 и съвпада с началото на промоционалното лятно турне на петимата музиканти. Стилът отново е емблематичният за Обичайните заподозрени рокендрол, гарантиращ позитивно настроение. Енергични и мажорни песни с як китарен саунд и въздействащи поетични текстове. Интересен факт, е че това е първият албум, в който освен Стефан, композитори на песните са и всички членове на бандата – Веселин Веселинов-Еко, Мирослав Иванов, Иван Лечев и Стунджи Янкулов. Някои от заглавията вече се завъртяха като сингли в радиоефира – “Голяма работа”, “Лепило за брада”, а същото предстои и за други тракове  – “Играча на мача”, “Венерианецът”, “И малко от есента”, “Дядо и ряпа”, “Там да сияе то”.

 “Жълт код” е качен във всички музикални платформи, а компакт дискът ще бъде наличен във всички вериги книжарници, бензиностанции и музикални магазини. Почитателите ще имат възможност да го закупят и по време на концертите от турнето на групата в Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Ямбол, София, Бургас, Варна, Габрово и Благоевград.

Днес се появи още едно ново видео, “Там да сияе то“:

Уважаеми дами и господа, за нас е огромна чест и удоволствие да представим най-новия си видеоклип “Там да сияе то”. Нека бъде с вас през утрешния Светъл ден и в предстоящите светли дни от тук нататък. Прегръщаме ви! Припевът е доста труден, започвайте разучаването… лятото идва, концертите започват.

Големи аплодисменти за изключително младия, изключителто талантлив и изключително обещаващ филмов екип!!!

Режисьор: Теодора – Косара Попова
Камера: Ева Петрунова
Изпълнителни продуценти: Александър Георгиев и Анастасия Артьомова

Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени: “Жълт код

 1. Там да сияе то
 2. Голяма работа
 3. Играча на мача
 4. Правило едно
 5. Приятелю
 6. Накъде вървя
 7. Венерианецът
 8. Утрин
 9. Хубаво ми е
 10. И малко от есента
 11. Дядо и ряпа
 12. Лепило за брада