Както знаете, Steve Hackett ще издаде чисто нов солов акустичен албум, “Under A Mediterranean Sky“, чрез InsideOut Music на 21 януари.

Това е първият акустичен албум на Hackett след “Metamorpheus” от 2005 г. Можете да видите обложката на новия албум и списъка с песни по-долу, както и да видите първото официално видео “Andalusian Heart” тук:

Новият албум, записан по време на първата карантина с дългогодишния музикален партньор Roger King, е музикално пътешествие из средиземноморието. „Прекарах страхотно, докато правя този албум, виждайки как се оформя, и съм много доволен от резултата. Много се гордея с това “, казва Hackett

През годините се формираха много идеи за акустични песни и ми се струваше идеалното време да създадем този албум” отбелязва Hackett, “Време да съзерцаваме местата, които сме посетили в средиземноморието с музиката, която еволюира от света на въображението“.

Тъй като всъщност не можем да пътуваме, по същество в момента, се надявам, че албумът ще отведе хората на това пътуване. Независимо дали ще седнете и ще го слушате, или ще отидете до него с чаша вино …

Under A Mediterranean Sky” включва Hackett, който свири на китари, чаранго и иракски уд, с клавишни, програмиране и оркестрови аранжименти от Roger King, John Hackett и Rob Townsend, флейта (“Casa del Fauno“), Rob Townsend на сакс (“The Dervish And The Djin“); Christine Townsend, цигулка (“The Memory Of Myth” и “The Call Of The Sea“). Всички песни са продуцирани от Steve Hackett и Roger King, като всички песни са записани и смесени от Roger King в Siren.

Under A Mediterranean Sky” ще се предлага на CD, комплект 2LP + CD и LP и в дигитален вариант.

Steve Hackett: “Under A Mediterranean Sky

1. Mdina – The Walled City
2. Adriatic Blue
3. Sirocco
4. Joie de Vivre
5. The Memory of Myth
6. Scarlatti Sonata
7. Casa del Fauno
8. The Dervish And Yhe Djin
9. Lorato
10. Andalusian Heart
11. The Call of the Sea (Steve Hackett)