Енергичната песен подтиква слушателите да разберат кои са истинските им приятели в живота: “Понякога е необходима огромна смелост“, признава Sultana, “за да прекъснеш връзките с онези приятели, които всъщност не добавят никаква стойност към живота ти“.

Над разтърсваща китарна линия, искрената страст на Sultana по тази тема протича през нейните вокали. За гордия мултиинструменталист те искат едно нещо да е ясно на всеки, който слуша.

Чувствам, че целият смисъл на моята кариера винаги е бил „Направи си сам“. Винаги съм продуцирала всичко, писала съм всичко, свирила съм на всеки един инструмент, който чуете, конструирала съм го, съ-проектирала съм го и понякога дори съм го смесвала и мастерирала“, казва тя. „Винаги съм правила всичко това, но имам чувството, че хората все още просто не го разбират и за мен това е най-важното послание, което трябва да изпратя“.

Спомням си, че веднъж в интервю някой буквално ме попита „кой е твоят китарист“, трябваше да се изсмея. Така че правя всичко. Имах страхотно наставничество с моя студиен инженер Ричард Столц. Това е много важно да се подчертае. Той ме научи на много през последните няколко години.”

James Dean” е взет от предстоящото EP на Sultana, което се очаква да излезе по-късно тази година чрез нейния собствен лейбъл, Lonely Lands Records. Лейбълът издаде “MTV Unplugged (Live in Melbourne)“, миналата година със силни отзиви.

Sultana не е издавала пълен студиен албум от 2021 г., когато вторият и албум, “Terra Firma“, затвърди нарастващата и репутация на една от най-силните певици и текстописци на своето поколение. “Terra Firma” оглави класацията за албуми на ARIA и спечели на Sultana номинация за ARIA за най-добро соул/R&B издание.