Готик-рок звездите The 69 Eyes представиха своя интерпретация на хита на Rammstein „Feuer Frei!“, следващ кавъра на „Aloha From Hell“ на The Cramps, който излезе преди месец.

Новото им издание идва точно навреме за летните горещини, докато те избухват с огнено изпълнение на експлозивния хит на Rammstein, “Feuer Frei!“. Тази изпепеляваща песен първоначално беше издадена като пети сингъл от третия албум на немските индустриъл гиганти, “Mutter“, който дебютира на 2 април 2001 г. и оттогава е продал близо 1,7 милиона броя по целия свят. На 9 август 2002 г. “Feuer Frei!” направи своя филмов дебют в екшън филма на Роб Коен, xXx, с участието на Вин Дизел и може да бъде чут почти изцяло в началото на филма, което се развива на концерт на Rammstein.

Оставащи не по-назад, The 69 Eyes пуснаха свой собствен кинематографичен спътник на песента под формата на официален музикален видеоклип. Режисиран от всепризнатия Vicente Cordero, тази завладяваща, изпълнена с пиромания любовна игра, с любезното съдействие на огнените изпълнители IvorySith & Kay Von Kola, улавя идеално същността на чистия рокендрол нюх на групата, като същевременно поддържа духа на оригинала.

Музикално, изпълнението на The 69 Eyes на „Feuer Frei!“ действа като звуково отражение на огнените образи от екрана, допълнени със смесица от готик, рок и индъстриъл елементи, без съмнение длъжни да резонират както с пламенната фенбаза на The 69 Eyes, така и с Rammstein фанатиците.

Говорейки за страстното търсене на точно този кросоувър, вокалистът Jyrki 69 възкликва: „The 69 Eyes бяхме молени да направим кавър на Rammstein от десетилетия. Сега най-накрая го направихме!

Гледайте видеото по-долу и стриймвайте/изтеглете сингъла тук.

Feuer Frei!“ излиза в ефира точно когато The 69 Eyes тръгват на своето пътешествие из Европа. Лятното турне Gotta Rock включва няколко изпълнения във Финландия и Обединеното кралство, както и спирка в Хилдесхайм, Германия, където те ще се качат на сцената като част от елита на фестивала M’era Luna в неделя, 13 август. Този фестивал е едно от най-големите готически събирания, с над 25 000 участници от цял свят.