Родната група Velian ще изнесе два съвместни концерта с немската Dark/Gothic Rock формация Vlad In Tears. Точните дати са 15.06.2018, Полинеро Клуб, Пловдив и 16.06.2018, клуб “Mixtape 5”, B-side, София. Билети за концертите вече се предлагат в Bilet.bg, като цената им в предварителна продажба е 10 BGN, и 12 BGN в деня на концертите. Могат да бъдат закупени онлайн, или на място в магазини На Тъмно, Office 1 Superstore, книжарници „Booktrading”. Датите са част от европейското турне в подкрепа на последния албум на Vlad In Tears – “Souls on Sale”, който излезе на 15.12.2017. Турнето ще обхване Германия, Полша, Чехия, Унгария, Финландия, Румъния, България и Гърция.

Vlad In Tears са Dark/Gothic/Alternative Rock група, основана през 2007г в Италия от тримата братя Kris, Dario и Lex. Сами определят своя стил като Dark Metal/Rock, в традициите на HIM и The 69 Eyes. До този момент групата е издала 6 студийни албума, както и 2 EP. В биографията им личат множество концерти в различни европейски държави, участия във фестивали, както и съвместни турнета с The 69 Eyes, Unzucht, Mono Inc., Hämatom и Stahlmann. За пробив в развитието им може да се счита албумът “Underskin”, който излиза през 2010г и е продуциран от John Fryer, работил с Depeche mode, Nine Inch Nails, HIM, Ulver, Cradle Of Filth и много други. През 2013г музикантите напускат Италия и се установяват в Берлин. Vlad In Tears пристигат в България в състав Kris Vlad (вокали), Dario Vlad (бас), Giovanni de Benedetto (китари) и Cosmo Cadar (барабани).

Velian се събират през 2015г, като бързо набират скорост и популярност в рамките на родния ъндърграунд. Стилът им, съчетаващ елементи на Melodic Death Metal, Power Metal, Gothic Metal, бива определян от самата банда като Dark Metal.Групата взема участие в няколко големи фестивала и концерти, в България и в региона, където споделя сцена с групи като Kreator, Moonspell, Kamelot, Delian, Dragonforce, Rotting Christ, Eluveitie,  Warrel Dane, Diary Of Dreams, Myrath и др. Дебютното EP на Velian “Fireflies” излезе на 29.02.2016г. В момента групата работи по записите за своя дебютен дългосвирещ албум, който се очаква да излезе през втората половина на 2018г.

Vlad in Tears and Velian live at Polinero Place, Plovdiv 15.06.2018
Билети: https://bilet.bg/bg/events/vlad-in-tears-and-velian-live-at-polinero-place-plovdiv/341

Vlad in Tears and Velian live @ Mixtape*5, B-Side, Sofia 16.06.2018 
Билети: https://bilet.bg/bg/events/vlad-in-tears-and-velian-livemixtape5-b-side-sofia/343

 

Концертите са организирани съвместно от Velian и румънската агенция “Rusidava Management & Psychosounds Music”. Предстои обяването на допълнителни подробности на по-късен етап.