Един от най-известните гласове в рока, Scott Stapp се свързва отново с “Висша сила”.

Родена по време на мрачната и трудна изолация на карантината, импулсивната песен разсъждава върху собствените преживявания на певеца, близки до смъртта, признава благодатта, с която той е оцелял, и предлага надежда на другите.

Мистериите на живота могат да бъдат разгадани, като се вслушаме във вътрешния си глас. За мен това означава да се облегна на вярата си в Бог и да слушам гласа Му, за да ме води през борбите и мрака“, казва рокаджията. „За други, независимо дали е чрез изкуство, природа, наука, семейство или комбинация от всичко, докосването до по-висша сила е индивидуален процес, който изисква отворен ум и желание да тече със сила, която е по-голяма от индивида.

Със свежи образи и продукция зад вечния му звук, “Higher Power” е първата песен на Stapp от предстоящия му втори албум за Napalm Records. Подробности за новия албум ще бъдат обявени скоро, за да продължи триумфалното соло завръщане на Stapp на върха на радио и рок класациите в САЩ и Обединеното кралство.

Песeнтa идва на фона на голямото съобщение, че Creed се събраха отново, гледайки към хедлайнерска поява на фестивалния круиз Summer of ’99 следващата година.

Последният солов албум на Stapp, “The Space Between the Shadows“, пристигна през 2019 г., а „Higher Power“ идва от предстоящ албум, който ще бъде издаден от Napalm Records в близко бъдеще.