Великите Stereophonics ще издадат новия си албум “Kind” на 24 октомври чрез Parlophone Records.

Месец след като Stereophonics пуснаха първото парче “Fly Like An Eagle“, можем да чуем още едно – “Bust This Town“.

Групата също анонсира детайли за турнето си UK Arena tour през 2020 г. То започва на 28 февруари в Sheffield, FlyDSA Arena и ще отбие  в London O2 на 6 март преди кулминацията в две големи шоута в Cardiff Motorpoint Arena на 14 и 15 март. Пълни дати и детайли са описани по-надолу. С оптимистичните текствове на Kelly Jones и движейки се по вълната на ниски инструментали ‘Bust This Town’ е емоционален химн за живеенето на момента с помощта на собствените  инстинкти и никога поглед назад.

Говорейки за новия сингъл, Kelly Jones казва: ‘Bust This Town’ е песен за бягството. Двама влюбени или приятели или който си представите, накрая намират куража да напуснат малкия град, в който са се застояли и тръгват на път, нарушавайки всички правила. Това е началото на втората страна на албума и очакваме да бъде важна песен за престоящите концерти”.

Записан за само единадесет дни в The Distillery, Wiltshire, ‘Kind’ е ко-продуциран от Kelly Jones и George Drakoulias (Tom Petty & The Heartbreakers, Screaming Trees, Primal Scream). За звукозаписната сесия са използвани минимум студийни техники, презаписвания и технологии. Този разголен, суров подход при правенето и записването на песни дават възможност на слушателите да уловят енергията  на една от най-дългогодишните британски групи. Изпълненията се водят от отличителните и емоционални вокали на Jones, които разкриват една сурова уязвимост, нечувана досега. Резултатите са един искрен и изпълнен с надежда албум на нашето време, и един албум, който стои рамо до рамо с най-добрите работи на групата.

С безпаралелна продължителност и дълготраен успех,  Stereophonics са група, която е вплетена в материята на популярната музика. С ‘Kind’ Kelly Jones продължава да циментира своето място между великите британски песнописци със способността да прави „рисунки“ и да улавя истината и красотата от ежедневните си наблюдения, както и да се потапя в своите собствени житейски преживявания. Постигнали 6 номер 1 албума, 10 топ 10 албума, 23 награди за платинени продажби, 8.5 милиона продадени албума само във Великобритания, 5 номинации за награди BRIT и 1 награда BRIT, и все още основни изпълнители по арени и фестивали с легиони посветени на тях фенове, Stereophonics стоят като непреодолимите великани на сегашната музикална сцена.

 ‘Kind’ се издава на 25 октомври чрез Parlophone Records. Поръчайте предварително от Official Store преди  врорник, 24 септември в 18:00 ч. Датата за генерални продажби в ОК е петък, 27 септември от 12:00 ч.

Поръчайте билети за турнето от Gigsandtours , Ticketmaster , Myticket & AXS

Слушайте “Bust This Town” в: Spotify, Apple Music и Deezer.

Kind” tracklist:

 1. I Just Wanted The Goods
 2. Fly Like An Eagle
 3. Make Friends With The Morning
 4. Stitches
 5. Hungover For You
 6. Bust This Town
 7. This Life Ain’t Easy (But It’s The One That We All Got)
 8. Street Of Orange Light
 9. Don’t Let The Devil Take Another Day
 10. Restless Mind

Bonus Tracks:

 1. I Just Wanted The Goods (Kelly and Jamie demo)
 2. Fly Like An Eagle (Kelly and Jamie demo)
 3. Make Friends With The Morning (Kelly and Jamie demo)
 4. Stitches (Kelly and Jamie demo)
 5. Restless Mind (Kelly and Jamie demo)
 6. Don’t Let The Devil Take Another Day (Kelly and Jamie demo)

Всички песни са писани от Kelly Jones. Продуцирано от  Kelly Jones & George Drakoulias, освен  Bust This Town – продуцирано от Kelly Jones & Jim Lowe.

February 2020
Friday 28th – Sheffield, FlyDSA Arena
Saturday 29th – Birmingham, Arena Birmingham

March 2020

Monday 2nd – Brighton, Centre
Tuesday 3rd – Bournemouth, International Centre
Friday 6th – London, The O2
Saturday 7th – Nottingham, Motorpoint Arena
Monday 9th – Newcastle, Utilita Arena
Tuesday 10th – Aberdeen, P & J Live Arena
Wednesday 11th – Glasgow, The SSE Hydro
Friday 13th – Manchester, Arena
Saturday 14th – Cardiff, Motorpoint Arena
Sunday 15th – Cardiff, Motorpoint Arena