Време и за второто издание на фестивала Boro Fest в памет на Борис “Боро Бродник” Николов, вокалът на Upyr и Melekh, което ще се състои на 2.11, събота, в малката зала на столичния клуб “Mixtape 5”.

Две болезнени години изминаха от залеза на една от най-ярките звезди в българския музикален ъндърграунд небосклон. Нашият начин да се борим със загубата му е да се съберем, за да послушаме малко тежка музика и да се опитаме да помогнем на нуждаещите се.

Както и първия Boro Fest тук отново сме избрали благотворителна кауза, за която ще отидат всички събрани средства от концерта. Тази година приходите ще отидат за НПО “Операция Плюшено Мече” и Скритите таланти на България.
Сдружение “Операция Плюшено Мече” вече 12 години ръководи най-мащабната Коледна кампания за сбъдване на детски мечти на деца и младежи, лишени от родителска грижа, в риск, от социално слаби семейства, с увреждания.

Преди три години организацията даде старт на целогодишната Менторска програма “Скритите таланти на България”, за да даде шанс за едно по-светло бъдеще на талантливи деца и младежи, лишени от родителска грижа и в риск, чрез достъп до образование и професионална реализация.

Всяка година “Скритите таланти на България” предоставя достъп до: частни уроци, индивидуална работа с обучен ментор, участие в конкурси, състезания, семинари, работилници, лагери, нужните материали, подготовка за кандидатстване във ВУЗ или намиране на стаж или работа на определен брой деца и младежи от цялата страна.

Тежката музика за Boro Fest 2019 ще бъде подсигурена от Piranha FTWExpectationsThis Burning Day и Brodnik. Всяка една от групите е имала тясна връзка с Боро Бродник и затова те са избрани да ни напомнят за него чрез живото си изпълнение. Тази година вече ще свирят и самите Brodnik, които успяха да превъзмогнат болката и се въздигнаха от пепелището на UPYR, заедно с членове на Trysth, за да продължат да създават бавна мрачна и емоционална музика.

Артът за Boro Fest 2019 е дело на Гален Желязков от Kovlen Studio. Концертът ще се състои в малката зала на “Mixtape 5” на 2.11. Вратите са планирани да отворят в 18:00, начало – 19:00. Входът е 10 лв.