Организаторите на Wacken Open Air съобщиха, че и през тази година фестивалът няма да се проведе.

“С тъга в сърцата решихме, че Wacken Open Air не може да се проведе в края на юли тази година. Затова отлагаме фестивала за 04.08. – 06.08.2022.

Това решение беше всичко друго, но не и лесно за нас, защото знаем, че вече сте в средата на подготовката и планирането. Както и ние.

Бихме искали да използваме тази възможност, за да благодарим специално на окръг Шлезвиг-Холщайн, властите и политиците за изключително конструктивното сътрудничество. Представеният план стъпка по стъпка е важен знак, който дава надежда на много компании в нашата индустрия. И разбира се искаме да ви благодарим за постоянната подкрепа.

За Wacken Open Air обаче планираното отваряне няма да бъдат навреме и, както винаги, безопасността и здравето на всички участващи във фестивала – фенове, екип, артисти и всички жители на Wacken и региона – имат абсолютен приоритет.

Но в същото време сме сигурни в едно: през август 2022 г. всички ще накараме Светата земя да се разклати отново и да се насладим на общата ни страст заедно.

Разбира се, ще можете лесно да резервирате отново билетите си за следващата година. Този процес най-вероятно ще бъде възможен от средата на юни.

Ще Ви информираме своевременно за опциите и процедурите и любезно ще помолим за Вашето разбиране, че дотогава няма да можем да обработим никакви искания. Но ние ви обещаваме, че отново ще уважим различните ви желания.

Освен това вече можем да разкрием, че в момента работим с властите, за да проучим идея за ново събитие през септември 2021 г., което да помогне за рестартирането на музиката на живо. Стискайте палци, така че развитието да продължи да бъде положително – следете за повече информация и допълнителни новини!

Благодарим Ви отново за търпението, лоялността и подкрепата! Повече подробности по различните теми ще последват възможно най-скоро. Ще се видим в Wacken!”