Една година след издаването на техния пети студиен албум “Kvitravn“, легендарната норвежка ембънт фолк група Wardruna ще издаде “Kvitravn – First Flight Of The White Raven” на 22 април чрез Norse Music/Sony Music/Columbia Germany в множество формати.

Това ново издание улавя специалния сетлист за “First Flight of the White Raven”, състоящ се от песни от “Kvitravn” и селекция от фаворити от дискографията на групата – събитието бе излъчен онлайн на 26 март 2021 г.

Kvitravn – First Flight of the White Raven е аудио-визуален „на живо в студиото“ запис, който беше излъчен онлайн при издаването на албума “Kvitravn”. Записан е във време, когато не беше разрешено да свири в пред публика, което направи много важно за мен самият запис наистина да улови енергията на живо изпълнение. Точно като за обикновен концерт, сет листът беше внимателно съставен със селекция от песни от всички наши албуми, включително шепа песни от новия албум, който изпълнихме за първи път. Всички застанахме заедно в една стая за първи път от повече от година. Всички дойдоха съсредоточени и добре подготвени и енергията сякаш не е минало. Надявам се, че ще се съгласите!“ – Einar Selvik.

Selvik продължава: „В по-ранна епохи е имало традиция жените от домакинството да излязат на полето около средата на лятото и да събудят елфите, живеещи там с рими и песни, за да ги насърчат да осигурят добри реколти. Тези песни и традиции сега преминаха в забвение. Първоначалната идея зад “Solringen” е новите песни да ги събудят отново.”

Албумът ще бъде издаден на 2LP, 2CD, лимитиран Boxset, включващ 2LP (черен), 2CD, DVD с изпълнение на живо и бонус документален материал и три видеоклипа (достъпни само в комплекта), сертификат за автентичност и картичка с автограф от Einar Selvik. Поръчайте предварително на WardrunaShop.com.

Ето и новото видео, “Fehu (First Flight of the White Raven)“:

Wardruna – “Kvitravn – First Flight Of The White Raven

Audio (with translations):

 1. Synkverv (Turn-sight)
 2. Kvitravn (White Raven)
 3. Skugge (Shadow)
 4. Grá (Grey)
 5. Fylgjutal (Speech of the Fetch)
 6. Munin (Memory)
 7. Kvit hjort (White Stag)
 8. Viseveiding (Song-hunting)
 9. Ni (Nine)
 10. Vindavlarljod (Song of the wind-bred)
 11. Andvevarljod (Song of the Spirit-weavers)

Audio from virtual live performance:

 1. Kvitravn
 2. Skugge
 3. Solringen
 4. Bjarkan
 5. Raido
 6. Voluspá
 7. Isa
 8. UruR
 9. Grá
 10. Vindavlarljod
 11. Rotlaust Tre Fell
 12. Fehu
 13. Helvegen

DVD:

 1. Kvitravn
 2. Skugge
 3. Solringen
 4. Bjarkan
 5. Raido
 6. Voluspá
 7. Isa
 8. UruR
 9. Grá
 10. Vindavlarljod
 11. Rotlaust Tre Fell
 12. Fehu
 13. Helvegen

Interview
Behind the Scenes Videos:
Grá
Kvitravn
Lyfjaberg

Documentary