While She Sleeps анонсираха нов албум и нова инициатива, която да осигури оцеляването на групата.

Sleeps Society” наследникът на “So What?” от 2019 ще бъде издаден на 16 април 2021, но това не е всичко – WSS стартират нов албуциозен проект със същото заглавие.

Започваме с първото парче от новия албум, едноименното “Sleeps Society”, по-долу ще намерите и обяснението на групата за новата инициатива:

След 14 години като група и в непрекъснато променящата се реалност на музикалната индустрия, ние се впускаме в нова глава от нашия живот. Нашата цел е да създадем устойчив модел за артисти и творци, да се откъснем от традиционната индустриална форма, като изградим и развием истинска взаимозависимост между групата и феновете.

Тъй като бъдещето на изпълненията на живо е несигурно, “Sleeps Society” ще осигури сигурно съществуване за WSS и ще ни даде възможност да поддържаме връзка с нашите фенове, като разработваме нови начини за осигуряване на нашите привърженици и запълване на празнотата, която ни остави без музика на живо. В тези несигурни времена това е разликата между живота и смъртта за бъдещето на WSS. Не сме готови да бъдем поредната група, принудена да се откаже, просто защото системата не е създадена да подкрепя изпълнителя.

Обществото ще се базира на членски внос, вариращ на различни нива на подкрепа. Тези вноски директно ще финансират създаването и оцеляването на WSS. В замяна на това феновете ще получат множество информативни, вълнуващи и ангажиращи видеоклипове, както и специални събития и много ексклузивни предложения за членовете.