Само 10 дни преди огромното им хедлайн шоу в Alexandra Palace (с подкрепата на Bury Tomorrow и Polaris), While She Sleeps дават на феновете нова музика, на която да пеят заедно в Лондон на 23 септември.

Групата току-що се завърна със “Self Hell”, който е водещият сингъл и заглавната песен от предстоящия им шести студиен албум, който трябва да излезе на 15 март 2024 г.

Китаристът Sean Long обяснява: „Името на албума е в основата на начина, по който виждаме себе си и света. Всеки има субективно преживяване като никой друг. И все пак константата, която ни свързва, са различията между нас и фактът, че всички страдаме по свой начин. Не бързайте да съдите и демонизирате, ще дойде вашето време за изкупление или проклятие.

Ние черпим вдъхновение от набор от неподходящи артисти, каквито не бихте очаквали от While She Sleeps, продължава той. „Всеки член внася различна гледна точка и различно вдъхновение, толкова различни жанрове, че оставил много странен и звук. While She Sleeps ще продължи да кара света да гадае какво ще правим по-нататък. Не само за феновете, но това е духовно начинание, което трябва да поддържаме живо, движещо се и постоянно в движение. Всеки. Един. Ден.”

Ето новото видео “Self Hell