Whitesnake отмениха остатъка от европейското си турне “поради продължаващи здравословни предизвикателства”.

По-рано днес фронтменът на групата David Coverdale пусна следното изявление чрез социалните мрежи: „С най-дълбока тъга трябва да съобщя, че поради продължаващите здравословни предизвикателства, лекарските предписания и нашата загриженост за здравето и безопасността на всички, Whitesnake не са в състояние да продължава европейското си прощално турне.

Поднасям искрените си извинения на всички невероятни фенове на Whitesnake, които с нетърпение очакваха оставащите насрочени концерти от това турне, на всички наши страхотни Snakes и екипа от турнето, които работиха толкова усилено, за да организират тези концерти, на промоутърите и други професионалисти, които помогнаха за организирането на турнето… Оценявам и обичам всички вас!!!

В края на миналия месец Whitesnake отказаха три концерта от турнето поради инфекция на синусите и трахеята, претърпени от Coverdale.

David, който навърши 70 години през септември, не беше първият член на Whitesnake, който се разболя по време на настоящото европейско турне на групата. Китаристът Reb Beach пропусна няколко концерта по време на прехода миналия месец, след като “времето беше неблагоприятно”. На 25 юни Whitesnake отмениха шоуто си на фестивала Rock Imperium в Испания поради факта, че барабанистът Tommy Aldridge „беше достатъчно зле по това време, за да пропусне първото шоу в кариерата си“, според Coverdale.

Кой ще замести Whitesnake на фестивала Midalidare – Rock In The Wine Valley, предстои да разберем от организаторите