Whitesnake почитат блус корените, който вдъхновиха мултиплатинената им кариера в нова колекция, която включва ремиксирани и ремастерирани версии на най-добрите блус-рок песни на групата. “The Blues Album” е третото и последно издание в групата от трилогията Red, White and Blues, поредица от компилации, организирани по музикални теми, започнали миналата година с червения “Love Songs” и белия “The Rock Album“.

Певецът и композитор на Whitesnake, David Coverdale казва, че музиката отразява как блус изпълнителите като Muddy Waters, Howlin’ Wolf и тримата King (Albert, B.B. и Freddie) продължават да го вдъхновяват. В бележките към албумa той пише: „Трудно е да намеря думите, за да покажа колко дълбоко са се свързали с душата ми. Но ‘блус’ за мен е красива дума, която описва емоционално състояние и чувства, било то чувство на тъга, самота, празнота… но също така и тези, които изразяват голяма радост, празник и танц, сексуалност и любов!

Новата компилация предлага мощна комбинация от хитове, първоначално издадени между 1984 и 2011 г. в шест студийни албума на Whitesnake и соловия албум на Coverdale, “Into the Light“.

The Blues Album” демонстрира две от най-големите песни на групата: „Slow An ‘Easy“, влязла е Top 20 Mainstream Rock през 1984 г. от двойно-платинения албум на Whitesnake “Slide It In“, и чисто нов ремикс на хита „Give Me All Your Love” от едноименния албум на групата от 1987 г., който е сертифициран като мулти мултиплатинен. Представени са и други избрани парчета на Whitesnake: „Looking For Love“ и „Crying In The Rain“, и „Steal Your Heart Away“, която може да чуете по-долу.

Restless Heart” (1997), “Good to Be Bad” (2008) и “Forevermore” (2011) са представени в “The Blues Album” с множество песни („Too Many Tears“, „A Fool In Love“ и „Steal Your Heart Away“) . Колекцията включва и „If You Want Me“, студиен запис, издаден през 2006 г. като бонус в концертния “Live…in the Shadows of the Blues“. Coverdale включва „River Song“ от своя солов албум от 2000 г. „Into the Light“.

The Blues Album” е наличен за поръчки тук. Излиза днес, 19 февруари в дигитален вид, на CD или на двоен 180-грамов син винил. Както и в The Rock Album и Love Songs, всички песни са ремиксирани и ремастерирани.

Днес групата представи още едно ремастерирано видео, “Whipping Boy Blues”:

Whitesnake – “The Blues Album

CD Track Listing:

 1. “Steal Your Heart Away”
 2. “Good To Be Bad”
 3. “Give Me All Your Love”
 4. “Take Me Back Again”
 5. “Slow An’ Easy”
 6. “Too Many Tears”
 7. Lay Down Your Love
 8. “The River Song”
 9. “Whipping Boy Blues”
 10. “If You Want Me”
 11. “A Fool In Love”
 12. “Woman Trouble Blues”
 13. “Looking For Love”
 14. “Crying In The Rain”

LP Track Listing

Side One

 1. “Steal Your Heart Away”
 2. “Good To Be Bad”
 3. “Give Me All Your Love”
 4. “Take Me Back Again”

Side Two

 1. “Slow An’ Easy”
 2. “Too Many Tears”
 3. “Lay Down Your Love”

Side Three

 1. “The River Song”
 2. “Whipping Boy Blues”
 3. “If You Want Me”
 4. “A Fool In Love”

Side Four

 1. “Woman Trouble Blues”
 2. “Looking For Love”
 3. “Crying In The Rain”