Новият албум на WolfmotherRock Out” излиза “без лейбъл, без дистрибутор, без мениджър“, казва фронтменът на групата Andrew Stockdale.

Австралийските рокаджии Wolfmother издадоха нов албум, наречен “Rock Out“. Албумът вече е достъпен в стрийминг услугите и е продължение на “Rock’N’Roll Baby” от 2019 г.

Обявявайки новината на страницата на Wolfmother във Facebook, фронтменът на групата Andrew Stockdale каза: „Без лейбъл, без дистрибутор, без мениджър, местна група, без предварителна поръчка и 19-годишен инженер, който сега е на 20. Благодаря на феновете на Wolfmother! Кой казва, че рокендролът е мъртъв? Ако всички тези неща работят за вас, не се притеснявайте. Просто мисля, че ако дигитален агрегатор може да издаде музиката ви за няколко дни, какъв е смисълът от всичко останало?

Чувствам, че Spotify и iTunes трябва да се използват като приложения за музиканти. Но това е индустрия за милиарди долари. Всеки за себе си. Просто ми е приятно да пускам музика по този начин. Уважение към всички хора от индустрията, които просто се наслаждават на различно пътуване“.

Албумът е записан от инженерът Cameron Lockwood, студент по аудио инженерство в SAE Institute в Байрън Бей на източното крайбрежие на Австралия. „Имайте предвид, че този запис беше направен по този начин главно поради локдаунът, ограниченията за пътуване, всичко останало“, добавя Stockdale. „Така че в крайна сметка имаме щастието да можем да функционираме при всякакви условия, за да направим този запис“.

Подобно на “Rock’N’Roll Baby“, “Rock Out” се издава чрез Distrokid, компания, която управлява разпространението на музика до дигитални услуги като Spotify, Amazon Prime, Apple Music, YouTube music, Tidal, TikTok и др. Слушайте целия албум тук: