Brazznaria – така е озаглавен соловият проект на родната поморийска легенда Янко Бръснаря, който на 19 май ще представи своя нов пилотен албум JUZZ FOR U. Единадесет са новите парчета, които ще чуем абсолютно премиерно, но освен тях от сцената на *Mixtape 5* отново само и специално за нас ще звучат и златните хитове на любимите The Pomorians и Artery.

Brazznaria е игра на думи – с двете Z-та от brazz секцията, която за първи път използвам в новия албум, от ZZ TOP, от бззз бззз – машинката за татуиране, от бзз – бръсненето, от Brazzers…“ – разказва Янко за новия проект.

Juzz For U е съставен от стари песни на Artery, записани през 90-те, които по различни причини не се класират за албумите на проектите Artery или The Pomorians.

„Дойде един момент, когато исках да ги махна от главата си, да ги изчистя, да затворя тази книга и да започна наново, защото съм написал още стотици нови текстове, рифове и парчета, обаче не мога да продължа нататък.“ – разказва Янко за албума.

Вдъхновен от идеята да продължи напред, Янко започва да събира старателно пазените през годините „ферментирали парчета“, които нарича “leftovers”.

„Модернизирах всичко и го обнових през призмата на сегашната си реалност и опита, който съм придобил през годините.“

Записите стартират в Бургас, а след това продължават във Франция в студиото на Давид Тузо, където работи с френската банда SRD, които пък го вдъхновяват да вкара brazz секция. Файловете заминават към Ел Ей и попадат в ръцете на Шори – известен композитор,  работещ във филмовата индустрия.

„С Клайд се запознахме в Амстердам, на 11 години беше, идваше да му давам уроци, а на 13 вече беше в Artery и записа с нас няколко сола в Balkan Underground. А вече в следващия албум, Newtopia, откъдето е Control, беше напълно вътре в бандата.

Клайд Шори връща един завършен и зрял продукт – Juzz For U – на който ще можем премиерно да се насладим на 19 май в *Mixtape 5*.

Врати: 21:00 ч

Билети: 10 лв

Цена на билетите на вход: 12 лв (при останала наличност)

*Препоръчва се предварителното им закупуване, поради ограничен брой.

18+

*Клубът не работи с резервации

**Политика за достъп на непълнолетни: http://on.fb.me/YDzVEe