Родните  8m/s  и гръцката MindthreaT са двете групи, които ще свирят преди кралете на деткора – Whitechapel. Припомняме, че американската екстремна формация Whitechapel идва за първи път в България за концерт в столичния клуб *Mixtape 5* на 3 юли 2019-а.

Билетите струват 30 лв и могат да бъдат закупени от мрежата на www.bilet.bg, както и на всички каси www.bilet.bg/каси и магазини На Тъмно. В деня на събитието и на място ще струват 35. Близо половината билети вече са изкупени.

8m/s е група от Хасково , формирана през късната 2010-та година и дебютира с първото си издание „Running out the Black July“ през 2012 г. С влияния от метълкор и ню метъл жанровете групата създава собствен стил от агресивен и експресивен метъл. Последното издание на групата – „Individualis“‘ (2018) затвърждава 8m/s като водеща група в тежкия жанр на българската сцена.

MindthreaT са гръцка мелодик метълкор група сформирана през 2011г в Атина. За 8 години групата има издадени 3 EP-a и 1 дългосвирещ албум, носещ името Black Dreams, издаден от немската Bleeding Nose Records. и е свирила на редица големи европейски фестивали като Wacken Open Air (Германия), Rockstadt Extremefest (Румъния), Carpathian Alliance (Украйна), Total Metal Festival (Италия) и Agressive Music Festival (Чехия).

Whitechapel е кръстена на областта Whitechapel в Източен Лондон, Англия, като се позовава на поредицата от убийства, извършени от Джак Изкормвача. Основана през 2006г. от Phil Bozeman и Ben Savage, групата пуска шест студийни албума, единадесет музикални клипа и понастоящем е към Metal Blade Records. В първата седмица от пускането си албумът „A New Era Of Corruption“ продава над 10 000 бройки и се класира на 43-то място в класацията Billboard 200.