След изключителния успех на американското турне от 2019 г., прогресив легендите Yes ще издадат “The Royal Affair Tour: Live From Las Vegas” чрез BMG на 30 октомври.

Всички концертни турнета на Yes са специални събития за техните легиони фенове и турнето „The Royal Affair“ не е изключение, замислено като прекрасен празник на най-доброто от британската прогресивна музика. Гости на турнето бяха Asia, John Lodge от The Moody Blues и ELP Legacy на Carl Palmer с участието на Arthur Brown.

За албума Alan White казва: “The Royal Affair Tour: Live In Las Vegas”, който излиза през октомври, е нова глава в широкия обхват от концертни албуми на Yes. Надявам се да ви хареса.“

Steve Howe добавя: „Да имам възможност да събера членовете на групата в разработването на добре усъвършенстван набор от песни, които улавят истинския потенциал на групата, е просто чест за мен“.

Шоуто включва много класически парчета от периода 1970 – 1980 г. Сетът започва с “No Opportunity Necessary, No Experience Needed“, кавърът на Richie Havens от втория албум на Yes “Time And A Word” (1970). “Tempus Fugit” е взет от “Drama” (1980), първият на Geoff Downes като член на Yes, докато “Going For The One“, “I’ve Seen All Good People” и “Siberian Khatru” са от емблематични албуми от средата на 70-те. Сетът включва рядко изпълнение на живо на кавъра на “America” на Paul Simon, а John Lodge помага с вокали за кавъра на “Imagine” на John Lennon. Барабанистът Alan White свири в оригиналния студиен запис на песента.

Чуйте кавъра на кавър на “Imagine” на John Lennon тук:

“The Royal Affair Tour: Live In Las Vegas”:

01. No Opportunity Necessary, No Experience Needed
02. Tempus Fugit
03. Going For The One
04. I’ve Seen All Good People
05. Siberian Khatru
06. Onward
07. America
08. Imagine
09. Roundabout
10. Starship Trooper