Юбилейното издание на фестивала INmusic се отлага поради пандемията от коронавирус, която доведе до забрани за публични събирания по целия свят.

На 23 април 2020 г. хърватското правителство обяви актуализации на националните епидемиологични мерки и ограничения, въведени през март за борба с разпространението на коронавирусната епидемия в Хърватия, които включват очакваното и необходимото продължаване на забраните за големи публични събития и събития. В съответствие с подобни решения и забрани за публични събирания и през летните месеци, обявени през последните седмици от много европейски правителства, очакваното отлагане на фестивала INmusic #15 за юни 2021 г. вече стана официално. След като внимателно следи ситуацията и развитието на пандемията на коронавирус от началото на март, организационният екип на фестивала INmusic предприе незабавни действия за улесняване на отлагането на очакваното юбилейно събитие за 2021 г.

INmusic #15 ще се проведе от 21 до 23 юни 2021 г., а лагерът на фестивала ще посрещне посетителите на фестивала от 18 до 25 юни 2021 г. Билети, закупени за фестивала INmusic #15, както и билети за къмпинг, остават валидни за новите дати на събитието през 2021 година.

Екипът на фестивала е в тясна връзка с обявените и все още необявени артисти, които всички са изразили своето желание и намерение да изпълнят своите изпълнения в новите дати на отложения INmusic #15. Тъй като всички планирани международни турнета трябва да бъдат разсрочени, което е сложен процес, който изисква международна координация, артистите и екипът на фестивала любезно молят за търпение и разбиране, докато този процес не бъде финализиран.

INmusic би искал да благодари на всички посетители и приятели на фестивала за изразената им подкрепа и любезни думи, както и за усилията, положени от всеки индивид за ограничаване на хода на пандемията, повлиял през целия ни живот и летните ни планове. Само чрез доброта, грижа за хората около нас и предприемане на отговорни предпазни мерки през следващите месеци можем да очакваме живата музика да изпълва лятото на 2021 г.!