Doom Over SofiaДуум сцената в България никога не е била така жива, както през последните 4-5 години. И за да подчертаем очевидното, дуум музиката не е музика за масовия вкус. Колкото и метълът да е неконвенционално изкуство, то хевито, за сравнение, така или иначе е далеч по-смилаемо като жанр и привлича по-широк кръг последователи. Казваме го, за да се знае, че дуум фестивалът, над който работим ще е от типа „бутикови“ и билетите ще са със строго ограничена бройка.

„Doom Over…“ е концепция, която обикаля света от години. Най-сетне имаме честта и удоволствието тя да стъпи и у нас и гордо да обявим „Doom Over Sofia 2016“! Трудно е да намерим думи, с които да изразим вълнението си от това, че ще дадем сцена на ирландския култ Mourning Beloveth -стойностни артисти, които нямат нито желание, нито намерение да надигат нос от ъндърграунда, колкото и популярността им да ги изкарва “на светло”.

Това е първата чужда банда за събитието, което ще празнува мрака, мистиката и бавните мачкащи рифове. Към плаката ще бъдат добавени поне още четири банди.

Фестивалът ще се състои на 11 септември в клуб „Live & Loud“, София. Билетите ще бъдат пуснати в продажба след като обявим всички участници.

Doom or be doomed!

Facebook event: https://www.facebook.com/events/565075913673435/