Снощи в РЦСИ Топлоцентрала, Николай Бекриев – Заека представи пред фенове и приятели, осмия си пореден сингъл „Ту е проза, ту е стих“ на добре познатия вече солов проект NiB: Now in Bulgaria.

След прожекцията на видеото Николай и музикантите Стефан Цеков – барабани, Христо Костов – китара и Мартин Евстатиев – бас подариха на публиката интимен авторски концерт.

С тази песен NiB: Now in Bulgaria не изневерява на алтернативното си ъндърграунд музикално звучене, водено от характерните и запомнящи се китарни рифове, но посоката, която поема този път е към малко по психаделик рок енд рол.

Както при повечето парчета вдъхновението за „Ту е проза, ту е стих“ се ражда в интересен момент от живота на артиста. Песента е далечна препратка към едно семейно пътешествие на Николай Бекриев в Египет и посещението му на една от гробниците там. В нея той по свой начин разказва историята на богинята Нут, която всяка вечер гълтала слънцето и на сутринта отново го раждала.

В основния рефрен на сингъла „В този ритъм не броих, ту е проза, ту е стих“ NiB: Now in Bulgaria залага на многозначни думи, в които той харесва това, че нещата в живота са променливи и се редуват, и без трудностите няма щастие и обратно.

В „Ту е проза, ту е стих“ Николай Бекриев отново е автор на текста и музиката, а за аранжимента и записите работи с Георги Станев. Зад видео продукцията продължава да стои отличният тандем Васил Стефанов и Стефка Николова, на който той поверява всичките видеоклипове от авторския си проект. „Историята във видеото се върти около думите от текста „Светят твоите луни в моите гъсти гори нощем“, като разкрива тайно място в тъмната гора, в което уютно се прибираш и общуваш със себе си.„ – разкрива NiB: Now in Bulgaria.

За повече информация може да следите NiB във Facebook, Instagram и YouTube.

Кредити:

Заглавие – Ту е проза, ту е стих
Изпълнител – NiB: Now in Bulgaria/ Николай Бекриев
Музика – Николай Бекриев
Текст – Николай Бекриев
Аранжимент – Николай Бекриев, Георги Станев
Продуцент – Николай Бекриев