В началото на септември ще бъде издаден “Vertigo” на Zakk Sabbath, модерен прочит на първия албум на бирмингамската четворка Black Sabbath.

Tрибют групата e с участието на китариста и вокалист Zakk Wylde (Black Label Society, Ozzy Osbourne), басист Rob “Blasko” Nicholson (Ozzy Osbourne, Rob Zombie) и барабанист Joey Castillo (Danzig, Queens Of The Stone Age). Vertigo Records издаде емблематичния дебютен албум на Black Sabbath през 1970 г. и повече светът никога не беше същия. Записан в един ден през октомври 1969 г., едноименния албум затвори книгата за хипи оптимизма с тъмната си магия и изведе на преден план съвсем нов жанр, като постави шаблон за десетилетия напред.

Точно 50 години по-късно Zakk Sabbath отпразнуват първата глава в каталога на Sabbath с благоговейно отдадена почит, просто озаглавена “Vertigo“, която ще бъде представена на 4 септември 2020 г. чрез Magnetic Eye Records. Записан в духа на оригинала, на живо в студиото и с филмов екип, документиращ процеса, сесията завършва с нова версия на онзи забележителен албум, почита най-голямата хеви метъл група за всички времена и записа, който стартира всичко това.

“Записахме EP на живо и се чудехме какво бихме могли да направим по-нататък като кавър група, така че 50-годишнината на албума дойде в точното време”, обяснява Blasko. „В сравнение с „Paranoid“, който е почти като запис от типа “най-доброто”, по-голямата част от материала в „Black Sabbath“ съдържа наистина експериментални неща, които никога не са били подробно проучени, така че това е предизвикателство, да не забравяме че искахме да отговаряме на нашите собствени високи стандарти”.

Zakk Sabbath – “Vertigo“:

01. Black Sabbath
02. The Wizard
03. Wasp / Behind The Wall Of Sleep / N.I.B.
04. Wicked World
05. A Bit of Finger / Sleeping Village / Warning