Слушайте версията на Zakk Wylde на класиката “Blood Of The Sun” от “Legacy: A Tribute To Leslie West

Китаристът на Ozzy Osbourne и Black Label Society Zakk Wylde пусна кавър на “Blood Of The Sun” на Leslie West. Песента първоначално излиза в дебютния албум на West от 1969 г., преди да се превърне в основна част от концертния сет на Mountain.

Кавърът на Wylde е взет от предстоящия албум “Legacy: A Tribute To Leslie West“, който включва и изпълнения на Slash, Dee Snider, Randy Bachman, Martin Barre, Rudy Sarzo, Joe Lynn Turner, Charlie Starr, Robby Krieger, George Lynch, Marty Friedman, Steve Morse, Eddie Ojeda, Yngwie Malmsteen, Mike Portnoy и др.

Нямаше друг на земята като Лесли“, казва Jenni West, вдовицата на китариста. „В момента, в който го чухете да свири, разбирахте, че е той. Обичаше да свири на китара и да прави музика. Той живееше, за да кара хората да се чувстват добре – това беше неговата страст. Той беше известен на феновете си по целия свят, но беше обожаван от други музиканти. Всички – от кънтри звезди, рапъри и хеви метъл изпълнители – всички те обичаха Лесли. Той го намираше за изненадващо, но мисля, че също беше доволен да знае как вдъхновява много други музиканти.”

Преди Leslie West да умре в края на 2020 г., той трябваше да запише албум със стари и нови парчета с гост музиканти, изпълняващи заедно със самия West. Но вместо да изостави изцяло проекта, екипът на West реши да промени посоката и да издаде този трибют албум.

Лесли беше герой, приятел, невероятен човек и бог на китарата“, казва Dee Snider, който поема класическата “Theme for an Imaginary Western“. „Винаги съм искал да пея тази песен. Това е любимото ми соло на китара на Leslie West. То резонира с мен и ми говори на толкова много нива. За мен е чест, че имах шанс да го направя в този запис.”

Китаристът на Guns N’ Roses Slash се сблъсква с друга класика, “Mississippi Queen” – с певеца на Dirty Honey Marc LeBelle, докато в кавъра на “Nantucket Sleighride (To Owen Coffin)” участват бившия певец на Rainbow, Deep Purple и Yngwie Malmsteen, ДжоJoe Lynn Turner и бившият китарист на Megadeth Marty Friedman. Вижте пълен списък с песни по-долу.

Legacy: A Tribute To Leslie West” излиза на 25 март и е достъпен за предварителна поръчка сега.

Legacy: A Tribute To Leslie West

1. Blood of the Sun (feat. Zakk Wylde)
2. Nantucket Sleighride (To Owen Coffin) (feat. Joe Lynn Turner, Marty Friedman)
3. Theme for an Imaginary Western (feat. Dee Snider, Mike Portnoy)
4. For Yasgur’s Farm (feat. Joe Lynn Turner, Martin Barre)
5. Why Dontcha (feat. Steve Morse, Ronnie Romero)
6. Sittin’ On a Rainbow (feat. Elliot Easton, Ronnie Romero)
7. Never in My Life (feat. Dee Snider, George Lynch)
8. The Doctor (feat. Robby Krieger, Ronnie Romero)
9. Silver Paper (feat. Charlie Starr)
10. Money (Whatcha Gonna Do)/By the River – medley (feat. Randy Bachman & Tal Bachman)
11. Long Red (feat. Yngwie Malmsteen & Teddy Rondinelli)
12. Mississippi Queen (feat. Slash, Marc Labelle)