Претенциозен” е новият сингъл на Жоро от Остава, който той реализира с личния си, страничен музикален проект – Homeovox .

Песента е четвърта по ред за бандата, която е съставена изцяло от страхотни музиканти – приятели и съидейници. Homeovox са: Георги Георгиев (Остава) – музика, текстове, вокали, китари, Петко Славов (Airbag) – бас китара, вокали, Калин Петров (Akaga, Slng) – клавишни, Мартин Профиров (PIF) – ударни, Боян Петков (Остава) – бас. Стилът им е смесица от инди, китарен поп и рок, с привкус на 80-тарско диско.

Музиката на сингъла “Претенциозен” е на Георги Георгиев, текстът е негов и на Елин Рахнев, а аранжиментът на Homeovox.

Видеото на парчето е дело на младия алтернативен режисьор Васил Валери Витанов. Оператор е Aлександър Бенев, а продуценти са Влади Герасимов и “handplayed productions”. Видеото е иронично, много симпатично и непретенциозно и с усмивка показва комплекса и лутанията на един съвременен, градски човек. В главната роля е младият и чаровен Мичел Мичев, който е завършил в Англия и се оказва професионален музикант по класическа и джаз китара.

Песента “Претенциозен” ще е част от предстоящия албум на Homeovox, който се очаква да е готов през 2020 г. В него ще вземат участие още интересни приятели и съвременни музиканти, като Стефан Вълдобрев, Ерсин (Jeremy?), Благо Анастасов (Hayes& Y) и др. Място в него ще намерят и първите песни на групата – “Само тя” (2001 г.), “Изгубен” (2014 г.) и “Само ти” (2017 г.).

Homeovox e част и от лейбъла Homeovoxmusic, от който стартираха групи като Hayes&Y, Bears and Hunters, Vick. Артисти на лейбъла в момента са набиращите скорост Jin Monic, Innerglow и разбира се Homeovox, която дава името на лейбъла.