Bohemian Rhapsody“, биографичният филм за една от най-великите банди – Queen – е световен хит, но в него има и няколко неточности, които създателите са допуснали. Ето 18 факта, които (може би) не сте забелязали.

Внимание! НЕ четете, ако все още не сте гледали филма!

1. Freddie Mercuy е диагностициран като HIV-позитивен цели две години след Live Aid

Без съмнение, сцената в която Freddie Mercury разкрива пред своите колеги, че е HIV-позитивен по време на репетициите за Live Aid (1985), е изключително въздействаща. В действителност, Freddie научава фаталната новина през 1987 г. и по-късно информира своите колеги за това. Той иска да запази личния си живот и проблеми за себе си и не иска да предизвиква съжаление. Едва на 23 ноември 1991 г. той прави публично изявление, в което казва, че има СПИН. Един ден по-късно умира.

2. Freddie се среща с партньора си Jim Hutton години по-рано, отколкото предполага филмът

Jim Hutton е партньор на Freddie през последните шест години от живота му. Макар че е вярно, че те се събират през 1985 г., Hutton не сервира храна на някое от екстравагантните партита на Mercury. В действителност, Hutton е фризьор и те се срещат още през 1980 г. в гей клуб. Той отказва напитката, предложена му от Mercury, без да знае, че това е фронтменът на Queen. Година и половина по-късно се срещат отново в нощен клуб. Mercury отново предлага на Hutton питие и този път той приема.

3. John Deacon не е оригиналният басист на групата

Bohemian Rhapsody показва John Deacon да свири на бас на първия им концерт като Queen през 1970, а всъщност той е четвъртият басист, с който опитват и става част от групата едва през 1971-ва.

4. “Fat Bottomed Girls” дори не е била написана, когато групата прави първото си турне в САЩ през 1974

Мениджърът John Reid организира поредица от концерти в САЩ през 74-та. Във филма Queen изпълняват на концертите си класическата “Fat Bottomed Girls“. Тази песен обаче е от 1978 г. и все още не е написана от Brian, когато Queen обикалят САЩ за първи път през 1974 г.

5. Mercury не е бил с мустаци, когато са записали “We Will Rock You”

Brian May е впечатлен от начина, по който аудиторията взаимодейства с Queen (от самото начало, това е голямата цел на Freddie, защото до този момент зрителите само крещят по време на песните, както се вижда в кадри от концертите на The Beatles). Той има идея за песен, с която да включат и публиката в изпълнението. “We Will Rock You” се ражда по този начин – с тропане на крака и пляскане. Във филма Freddie вече има къса коса, носи мустаци, но това е неговия външен вид от началото на 80-те години. Не и през ’77, когато е записана “We Will Rock You”.