Anathema ще отбележaт десетата годишнина от издаването на албума „We’re Here Because We’re Here“ с поредица от ексклузивни концерти в (почти) цяла Европа през март 2020 г.

При излизането си, това беше първата им колекция с нов материал от шест години и тя бе отличена с награди като „Prog Album Of The Year” на сп. Classic Rock, както и похвали от Kerrang!, Metal Hammer и много други.

Говорейки за турнето, Danny Cavanagh споделя: „Обикновено не правим юбилейни турнета на определени албуми, но в случая на „We’re Here Because We’re Here“ – това е албумът, който започна нашето прераждане, чувстваме, че това е нещо, което искаме да направим. Ще направим всичко възможно за да допълним изживяването с невиждано светлинно и видео шоу“. 

Vincent Cavanagh допълва: „Е, оставяйки настрана моята недоверчивост, че минаха почти 10 години, аз наистина се впускам в идеята за това турне от творческа гледна точка. Как ще свирим тези песни на живо? Как ще се получат? Какво можем да направим с визуалната продукция? Страхотно е да се върнем към тях отново, тъй като темите все още са толкова лични и валидни. Планът е да направим два сета: първия – с албума „We’re Here Because We’re Here“ и след това втора част, съдържаща най-добрите неща от другите записи и може би чисто нова песен или две… Надявам се да се видим!”.

Наскоро групата обяви, че е подписала с Mascot Label Group и работи върху нов албум, който ще излезе през 2020 година.

Ето всички дати:

March 06 – St Luke’s Church, Glasgow, UK
March 07 – Palladium, London, UK
March 08 – Le Trianon, Paris, France
March 09 – Antipode, Rennes, France
March 10 – Santana27, Bilbao, Spain
March 11 – Cineteatro Capitolio, Lisbon, Portugal
March 13 – Apolo, Barcelona, Spain
March 14 – BUT, Madrid, Spain
March 16 – X-Tra, Zurich, Switzerland
March 18 – Akvarium Klub, Budapest, Hungary
March 19 – Simm City, Vienna, Austria
March 20 – Gruenspan, Hamburg, Germany
March 21 – Prognosis Festival, Eindhoven, Netherlands
March 22 – Live Music Hall, Cologne, Germany
March 23 – Longhorn, Stuttgart, Germany
March 24 – Astra, Berlin, Germany