Легендарният английски китарист Johnny Marr (The Smiths, Modest Mouse) сподели новия сингъл „Night And Day“ от предстоящото EP „Fever Dreams Pt. 3“ (първото EP от поредицата излезе през октомври, а второто – през декември).

Парчето, което можете да слушате по-долу, включва Simone Marie от Primal Scream на бас и вокали.

Предстоящото да излезе EP ще представи четири чисто нови парчета, които съставляват трета част от предстоящия му двоен албум „Fever Dreams Pts 1-4“ – той се очаква на 25 февруари 2022-ра. Лимитирано издание на EP-то на златен винил се очаква на 20 май.

Опитвам се да бъда позитивен за мен и моята публика, наистина. Моята личност е такава, че ми хрумва да мисля по този начин. Не пиша само с позитивност в името на песен. Истинско е и също така е много необходимо.”

За албума Johnny разказва: „Има набор от влияния и много широк звук, който развивам – още от времето, откакто напуснах The Smiths чак досега и го чувам в този запис. В него има толкова много музикални направления. Не го направих съзнателно, но мисля, че имам голям звуков речник. И се чувствам много доволен, че успях да го впрегна. 

Marr наскоро говори пред NME за предстоящия албум, казвайки: „Чувства се като голямо начинание и мисля, че звучи като голямо начинание. За мен албумът и цялото преживяване бяха обширни, по ирония на съдбата – във време, което беше толкова много за уединение. Идеите и звукът отразяват това.” Той продължава: „Исках да се върна след последния албум с нещо изключително забързано и енергично. Част от мен смята, че от моите връстници и от мен почти се очаква да вървим на брега заедно със средно темпо, сериозна рок музика. Изобщо не ми се искаше да вдигна крака и да си взема чехли. Това никога не ми е хрумвало.”

Johnny Marr “Fever Dream Pts 1-4“: 

1. Spirit Power & Soul
2. Receiver
3. All These Days
4. Ariel
5. Lightning People
6. Hideaway Girl
7. Sensory Street
8. Tenement Time
9. The Speed of Love
10. Night and Day
11. Counter-Clock World
12. Rubicon
13. God’s Gift
14. Ghoster
15. The Whirl
16. Human

През 2022-ра Marr ще бъде на турне във Великобритания с Blondie:

April 2022
Fri 22 The SSE Hydro Glasgow
Sat 24 Motorpoint Arena Cardiff
Tues 26 The O2 Arena London
Thurs 28 The Brighton Centre
Fri 29 Bonus Arena Hull

May 2022
Sun 1 AO Arena Manchester
Mon 2 Liverpool M&S Bank Arena
Wed 4 First Direct Arena Leeds
Thurs 5 Motorpoint Arena Nottingham