Дългоочакваната автобиография „Да бъде любов“ на Lenny Kravitz излиза на български на 1 юни. Книгата на Kravitz продължава серията музикални истории на издателство Hybrid Books.

След Jay Z, Freddie MercuryRob Halford и Paul StanleyLenny Kravitz е поредният велик музикант, който влиза в каталога с биографии на издателство Hybrid Books. Книгата е озаглавена „Да бъде любов“, което е и името на дебютния студиен албум на музиканта, излязъл през 1989 г. Кравиц ненапразно избира това заглавие за книгата си – историята в нея разказва за годините, които го изграждат като творец, докато снове между Горен източен Манхатън, Болдуин Хилс и Бевърли Хилс в Лос Анджелис, Франция, Англия и Германия.
Не само музиката обаче е в сърцето на книгата. Освен че разказва за развитието си като певец, автор на песни и продуцент, Lenny Kravitz разкрива и сложните отношения с баща си Сай, режисьор и продуцент, майка си Рокси Рокър, популярна от телевизионния екран, както и с музата си и най-голяма любов Лиса Боне, от брака с която се ражда филмовата звезда Зоуи Кравиц.

Моята история е поредица от песни, между които съществува магическа връзка. Никога досега не бях осъзнавал естеството на тази връзка, докато не започнах да пиша. Чак тогава магията подейства. Животът ми е основан на противоположности. Черно и бяло. Юдаизъм и християнство. Jackson 5 и Led Zeppelin. Приел съм, че душата ми е зодия Близнаци. Извличам най-доброто от нея. Обожавам я. Ин и ян се смесват в сърцето и в съзнанието ми, осигуряват необходимия баланс, подхранват любопитството ми, дават ми усещане за спокойствие и лекота.

Автобиографичната „Да бъде любов“ на Lenny Kravitz излиза на българския пазар с меки корици и луксозно издание с твърди корици и кожена обшивка на 1 юни, а предварителните поръчки с 10% отстъпка вече са налични тук.