Барабанистът на Blur Dave Rowntree сподели подробности около дебютния си соло албум, озаглавен “Radio Songs”, който ще излезе на 20 януари 2023 г. Записът е продуциран от Leo Abrahams, работил с Wild Beasts, Brian Eno, Ghostpoet и др.

Идеята на Radio Songs е да даде усещането, че търсите радиостанция. Чува се пращене, завъртате копчето на радиото и песента започва да звучи. Завъртате копчето отново и песента приглъхва обратно към пращенето.”

Заедно с детайлите около албума Dave Rowntree пусна и нов сингъл от него – “Devil’s Island“, който можете да чуете по-долу.

Израснах в Обединеното кралство през 1970-те и въпреки че десетилетието определено имаше своите добри моменти, помня и колко токсично беше то от време на време. Страната беше силно разединена, а расизмът и омразата към жените бяха норма. Икономиката беше в ужасно състояние. Слушайки някои хора обаче, човек може да си помисли, че това е златна епоха, към която трябва да искаме да се завърнем. Тази песен е напомняне към самия мен за това колко далеч сме стигнали за тези 40 години“, обясни Rowntree.

Dave Rowntree: “Radio Songs”

01. Devil’s Island
02. Downtown
03. London Bridge
04. 1000 Miles
05. HK
06. Tape Measure
07. Machines Like Me
08. Black Sheep
09. Volcano
10. Who’s Asking