Групата потвърди смъртта му в изявление по-рано в официалните си канали в социалните мрежи.

Семейството на Foo Fighters е съсипано от трагичната и ненавременна загуба на нашия любим Taylor Hawkins“, се казва в съобщението. „Неговият музикален дух и заразителният смях ще живеят с всички нас завинаги. Нашите мисли са към съпругата, децата и семейството му и молим личният им живот да бъде третиран с най-голямо уважение в този невъобразимо труден момент“.

Foo Fighters бяха на турне в Южна Америка по време на смъртта на Hawkins и се готвеха да свирят в Богота, Колумбия в петък.

Роден във Форт Уърт, Тексас, Хокинс се присъединява към Foo Fighters през 1997 г. Преди това той свири с групата от Ориндж Каунти Sulvia. Той също така е бил тур-барабанист на Alanis Morissette.

Hawkins беше въведен в Залата на славата на рокендрола миналата година като член на Foo Fighters.

Най-новата работа на Hawkins с Foo Fighters включва миналогодишния албум “Medicine At Midnight“, колекция от кавъри на Bee Gees и филма на ужасите на Foo Fighters “Studio 666“.

Соловият му проект на Taylor Hawkins And The Coattail Riders издаде първия си албум през 2006 г., а втория, “Get The Money“, през 2019 г. Други странични проекти включват The Birds Of Satan и класическата рок група Chevy Metal. Съвсем наскоро той сформира супергрупата NHC с членовете на Jane’s Addiction Dave Navarro и Chris Chaney.

Hawkins прекара две седмици в кома през 2001 г. след предозиране в Лондон. По-късно той каза пред Kerrang!: „Не съм тук, за да проповядвам да не употребявате наркотици, защото обичах да вземам наркотици, но просто излязох извън контрол за известно време“, каза той.

В интервю за Beats 1 през 2018 г. той каза: „Няма щастлив край с тежките наркотици“, но отказа да разясни трезвостта си. „Аз всъщност не обсъждам как живея живота си в това отношение“, каза той. “Имам моя система, която работи за мен.”

Hawkins е оставя съпругата си Алисън, за която се жени през 2005 г., и трите им деца: Оливър Шейн, Анабел и Евърли.