Bastille разкриха нова версия на „Pompeii“ в сътрудничество с легендарния филмов композитор Hans Zimmer. Чуйте песента по-долу.

Новото изпълнение отбелязва 10-ата годишнина от оригиналното издание на песента през 2013 г., когато тя достигна номер две в класацията за сингли в Обединеното кралство.

Озаглавена „Pompeii MMXXIII“, новата версия се появява, когато фронтменът на Bastille Dan Smith работи в звукозаписно студио със Zimmer по други проекти.

Да имаш възможността да работиш с жива легенда, какъвто е Hans Zimmer, и неговия брилянтен екип, беше абсолютна мечта“, каза Smith. „Работата с тях по тази нова версия на „Pompeii“ беше невероятна и постави най-големите усмивки на лицата ни през цялото прекрасно сюрреалистично изживяване.“

Zimmer добавq: „Беше доказано отново и отново, че една красива, добре направена песен от велика група може да има много животи и „Pompeii“ е блестящ пример за това. Работата ръка за ръка с Bastille и моя екип в Bleeding Fingers беше вълнуващо преживяване и чест да бъда част от това забележително пътуване. Толкова съм развълнуван да споделя това изпълнение с всички вас!

Pompeii“ първоначално беше включена в оглавилия класациите дебютен албум на Bastille „Bad Blood“ и остава в Топ 50 на най-стриймваните песни за всички времена в Обединеното кралство с над 3,5 милиарда стриймвания. На следващата година Bastille печелят наградата British Breakthrough Act на наградите BRIT и са номинирани за две награди Grammy.

Групата в момента е в американския етап от турнето си „Bad Blood X“, за да отпразнува 10-ата годишнина на албума. Датите в Обединеното кралство приключиха през юли, което включваше шоу в лондонския Alexandra Palace. Юбилейна версия на двоен винил на „Bad Blood“ също беше издадена през юли, включваща нечувани досега демо записи, кавъри и изпълнения на живо. Последният албум на групата беше „Give Me The Future“ от 2022 г.

Германският композитор Zimmer спечели две награди “Оскар” за работата си върху “Цар Лъв” и “Дюн”, както и три “Златни глобуса” и четири “Грами”. Той е записал повече от 500 проекта в кариерата си, които общо са събрали повече от 28 милиарда долара в световния бокс офис. В скорошна анкета десет от неговите композиции бяха включени в списъка на 100-те най-любими филмови песни в Обединеното кралство, включително „Гладиатор“, който се нареди на номер пет.