Bastille ще издадат своя „MTV Unplugged“ на винил за Record Store Day!

Записано по време на интимен концерт в Porchester Hall в Лондон през 2021 г., изданието включва 15 парчета, включително любимите на феновете „Pompeii“ и „Happier“, както и класически кавъри. Албумът хвърля светлина върху творческата гъвкавост на групата, създавайки наистина зашеметяващ за слушане албум.

Включена е красивата песен “Hope For The Future”, която беше изсвирена на живо за първи път на концерта, песен, която присъства в саундтрака към продуцирания от Leonardo DiCaprio “From Devil’s Breath”, документален филм за изменението на климата.

Други акценти включват кавъри на две емблематични класики, включително „Killing Me Softly With His Song“ на Roberta Flack и „Come As You Are“ на Nirvana в трогателно намигване към тяхната легендарна Unplugged сесия. Първоначално излъчен по MTV в над 180 държави, феновете чакаха издаването му от премиерата на оригиналното изпълнение преди повече от година, така че това бележи уникална възможност за тези, които са пропуснали вечерта, да се потопят напълно в този ексклузивен лимитиран запис.

Dan Smith казва: „Ние сме толкова развълнувани да пуснем най-накрая нашето шоу MTV Unplugged изцяло и на винил ексклузивно за Record Store Day. Беше привилегия да работим с някои безумно талантливи музиканти, за да съберем тези наистина различни, специални аранжименти на нашите мелодии. Добавихме два нови кавъра на песни, които обичаме, като начин да отдадем почит на класическите MTV Unplugged сесии, с които сме израснали.

Всички ние сме изключително горди с този запис и виниловия пакет, който подготвихме за Record Store Day, който брилянтно подкрепя независимите магазини за плочи, които са толкова важни за вас, феновете на музиката, и за всички нас, които имаме достатъчно късмет, за да работим в музикалната индустрия.

Поръчайте предварително “Bastille: MTV Unpluggedтук.

Чуйте тяхната версия на “Come As You Are

Както и още няколко песни от акустичния концерт:

Bastille: MTV Unplugged — Live in London

PART 1:
1. Survivin’
2. Quarter Past Midnight
3. Bad Decisions

PART 2:
4. Daniel in the Den
5. Give Me the Future
6. Good Grief
7. Killing Me Softly

PART 3:
8. No Bad Days
9. Happier
10. Pompei