Номинираната за Grammy певица Beth Hart поема едно от най-рискованите си начинания досега, като директно предизвиква легендарния глас на Robert Plant в “A Tribute To Led Zeppelin“. Албумът ще бъде издаден на на 25 февруари на CD, двоен черен винил и двоен оранжев винил чрез Provogue/Mascot Label Group.

Албумът с девет песни подчертава невероятния спектър, в който оперираха Led Zeppelin, от мощен рок до психеделия, фолк, джаз, прог, блус, фънк, соул и т.н. Слуховете за албума се носят от няколко години, а днес вече е това потвърдено. Албумът е продуциран от Rob Cavallo с инженер Doug McKean. Списъкът с музиканти включва Cavallo на китара заедно с Tim Pierce, Chris Chaney на бас, Jamie Muhoberac на клавишни, Dorian Crozier на барабани и Matt Laug, с оркестрови аранжименти на David Campbell. Последната част от този пъзел бе гласът.

Нещата се нареждат, когато Cavallo продуцира предишния албум на Харт, “War In My Mind” (2019), и тя направи импровизирана версия на “Whole Lotta Love” в залата по време на сесиита. И песента, която започна всичко, “Whole Lotta Love“, е първата песен в албума. Оттам нататък това е непрекъснато, трептящо пътуване.

Говорейки за музиката и наследството на Zeppelin, Beth казва: „Тя е толкова красиво направена, ще продължи вечно. Понякога идват хора и те са от друга планета и правят тези произведения на изкуството, които ще останат завинаги – като Мона Лиза.”

Първият сингъл ще чуем утре, 12 ноември!