“Hardware”, третият самостоятелен албум на фронтмена на ZZ Top Billy Gibbons, ще бъде издаден на 4 юни от Concord Records.

Албумът е записан в Escape Studio в пустинята на Калифорния, близо до Палм Спрингс, и е продуциран от Gibbons заедно с Matt Sorum и Mike Fiorentino, а инженерът Chad Shlosser осигурява допълнителната продукция.

Sorum, ветеран от Guns ‘N’ Roses, Velvet Revolver и The Cult, освен като продуцент се е включил и като барабанист в “Hardware”, присъединявайки се към китариста Austin Hanks. Същият състав, Gibbons-Sorum-Hanks, записва “The Big Bad Blues“, носител на наградата за блус на Blues Foundation.

За разлика от “The Big Bad Blues” и “Perfectamundo“, предишните солови албуми на Gibbons, почти целият репертоар в “Hardware” е оригинален и рок-ориентиран, като единадесет от дванадесетте песни в албума са написани от Gibbons, Sorum, Fiorentino и Shlosser. Единственото изключение е “Hey Baby, Que Paso“, първоначално записано от Texas Tornados. Заглавието на албума е почит към легендарния звукозаписен инженер, покойния Джо Харди, който работи с Gibbons и ZZ Top в средата на 80-те години. Като звук албумът е повлиян от обстоятелствата при записа му и заобикалящата пустиня. Gibbons казва: „Пустинята, пълна с променящи се пясъци, кактуси и гърмящи змии, създават онзи фон, който придава елемент на интрига, отразен в звуците, създадени там“.

Ето и новото видео, “My Lucky Card“:

Billy F Gibbons: “Hardware”:

01. My Lucky Card
a02. She’s On Fire
03. More-More-More
04. Shuffle, Step & Slide
05. Vagabond Man
06. Spanish Fly
07. West Coast Junkie
08. Stackin’ Bones (featuring Larkin Poe)
09. I Was A Highway
10. S-G-L-M-B-B-R
11. Hey Baby, Que Paso
12. Desert High