Рокаджиите от Кентъки Black Stone Cherry издадоха своя кавър версия на песента на Tina Turner “What’s Love Got To With It”. Чуйте го по-долу.

Turner почина на 24 май след дълго боледуване. Рок певицата-ветеран беше на 83 години.

Всички приходи от записа на Black Stone Cherry на “What’s Love Got To With It” ще бъдат дарени на организации за осведоменост за домашното насилие.

Във видео съобщение, обясняващо как се е появила версията на Black Stone Cherry на „What’s Love Got To With It“, водещият вокалист/китарист Chris Robertson каза: „Преди около година бяхме в Обединеното кралство. Бяхме в Лондон. Висяхме в Hard Rock Hotel, правейки нашата премиера за „Live From The Royal Albert Hall… Y’All”. Мотаехме се във фоайето. И се чу песен и John-Fred [Young, барабани] погледна Ben [Wells, китара] и Steve [Jewell Jr., бас] и каза: “Човече, трябва да направим версия на това. Chris би го изпял абсолютно убийствено” Връщаме се у дома. Връщаме се в автобуса и започваме турне и започваме да работим по тази песен. А песента беше „What’s Love Got To Do With It“ на емблематичната Tina Turner. И направихме тази наистина страхотна нейна версия миналия юни и възнамерявахме това да бъде допълнителна песен за [предстоящия ни] запис. С преждевременната смърт на Tina решихме, че ще се радваме да споделим тази версия със света и като правим това, искаме да направим нещо наистина страхотно и почитаме наследството на Tina и искаме да дарим нашата част от приходите от тази песен за осведоменост за домашното насилие. Знаем, че това е нещо, за което Tina беше много, много запалена и най-накрая се освободи в живота си.

Black Stone Cherry ще издадат своя осми студиен албум, “Screamin’ At The Sky“, на 29 септември чрез Mascot Records.