Последният сингъл на AliBliss + Blasphemy” става част от актуалната кампания на международната организация за защита на животните Четири Лапи.

Развилият се вихрено в медиите и социалните мрежи призив „Красивото за нас е ужасяващо за тях“ вече има и емоционално видео, което достойно се допълва от песента на алтернативната бг банда.

Ali подаряват песента си “Bliss + Blasphemy” на кампанията не само заради чиста човешка емпатия и очевидната игра на думи в заглавието на песента и слогана на кампанията. Но и заради категоричната вяра на момчетата от бандата, че за степента на цивилизованост в едно общество се съди най-вече по начина, по който то се отнася към най-слабите. „Едновременно чест и гражданска мисия е да бъдем част от кампанията, с която се дава глас на безгласните“, допълват от групата. Ali споделят още, че и следващият им сингъл, който предстои да излезе в началото на следващата година, има за фокус социален елемент.

Актуалната инициатива на фондация Четири ЛапиКрасивото за нас е ужасяващо за тях“ е фокусирана върху отговорното честване на коледните и новогодишните празници и ефекта, който пиротехническите средства имат върху домашните любимци и бездомните животни. Зрелищното шоу с фойерверки носи мимолетно удоволствие, но може да причини трайна вреда на животинките.

Ali са:

Али Абдала, вокали и китара
Емил Доков, беквокали
Калоян Димитров, бас китара
Петар Шварц, китара
Антони Иванов, китара
Орлин Станчев, барабани
Борис Ганчев, клавишни

***

Повече информация за Ali: http://alitheband.com, SpotifyBandcampFacebookInstagramSoundcloudYoutube

Press & Management: Projector Plus