На 21-ви май, гласовитият екс вокалист на легендарната група Smokie, ще се качи отново на сцената на Зала 1 в НДК, по покана на Радио 1 и Симфоникс.

40 години след първия си световен хит, рок легендата идва да докаже, че не е изпълнител, който може „да стои в някое чекмедже“. Осем години след последното гостуване на Chris Norman, той пристига в България, за да изнесе два концерта. Това е шанс за най-заклетите му фенове да го видят, вероятно за последно в европейско турне. Гласът на Smokie идва, за да представи последния си албум с бенд от 10 човека и с обещание да има много рок, но и акустични изпълнения, за да чуем неостаряващите хитове “Midnight Lady” и “Living next door to Alice”.

Любимецът на поколения българи Chris Norman е подготвил микс от най-добрите си изпълнения – както негови самостоятелни, така и хитове на Smokie. Някои изпълнения ще са изцяло в акустични версии, а други пък – класически здрав рок.

Когато през 1982 г. група Smokie се разпада, Chris записва и първия си соло проект – “Rock Away Your Teardrops”. Следва сингълът “Midnight Lady”, специално написан за певеца от небезизвестния немски продуцент Дитър Болен и става платинен в цяла Европа. Успехът му продължава неспирно и до 1998 г. записва цели осем албума. Крис Нормън изпълнява хитове от времето си със Smokie с личния си бенд, с който идва и в България. Британският певец, популярен както с песните на групата, така и със силните си солови парчета, ще посети страната ни като специален гост на Радио 1.

Билети за концерта в София, с начален час от 20:00 часа, може да намерите в мрежата на ePay GO като първите 300 ще бъдат на промоционална цена, за най-добрите места в залата. Промоцията важи до изчерпване на количествата.