Def Leppard представиха още едно парче от новия албум “Diamond Star Halos“.

Diamond Star Halos“, за който вече ви съобщихме, излиза на 27 май, като вече е достъпен за предварителна поръчка на уебсайта на групата в различни формати, включително луксозно издание, двоен винил, цифров и други.

Новият албум показва, че хард-рок титаните от 80-те черпят влияние от своите предшественици на глем-рока от 70-те, като David Bowie, T. Rex и Mott the Hoople. (Заглавието на албума е препратка към „Get it On [Bang a Gong]“ на T. Rex, в която Marc Bolan пее:  “Well, you’re built like a car / You’ve got a hubcap diamond star halo”. Пианистът на Bowie Mike Garson свири в „Goodbye for Good This Time“ и „Angels (Can’t Help You Now)“, а Alison Krauss участва с гласа си в „This Guitar“ и „Lifeless“.

Миналия юни певецът на Def Leppard Joe Elliott потвърди пред Cleveland.com, че той и колегите му са обменяли идеи по време на пандемията и са доста напред по отношение на работата по новия албум. Месец по-рано Joe сподели пред Кайли Олсън, че “има много работа, която трябва да се свърши” преди завършването на новия албум на Def Leppard. „Но ние не оставихме годината да отиде на вятъра“, каза той.

Обръщайки внимание на факта, че са минали повече от шест години от последния издаден албум на Def Leppard, едноимения “Def Leppard”, едноименното усилие на 2015 г., Джо каза за Download: „Индустрията е такава, каквато е, всички сме наясно с факта, че има някои медии, които не могат да се откажат от факта, че записите вече не са толкова важни. И знам, че това е тъжно нещо, което трябва да се каже, но това е факт от живота. Турнето е изключително важно – много повече, отколкото беше“.

Kick” бе първи сингъл от албума, последван от “Take What You Want“. Слушайте новото “Fire it Up” тук:

Def Leppard, “Diamond Star Halos

1. “Take What You Want
2. “Kick
3. “Fire it Up”
4. “This Guitar” [feat. Alison Krauss]
5. “SOS Emergency”
6. “Liquid Dust”
7. “U Rok Mi”
8. “Goodbye for Good This Time”
9. “All We Need”
10. “Open Your Eyes”
11. “Gimme a Kiss”
12. “Angels (Can’t Help You Now)”
13. “Lifeless” [feat. Alison Krauss]
14. “Unbreakable”
15. “From Here to Eternity”

Предстоящото турне на Def Leppard с Mötley Crüe, Poison и Joan Jett включва следните спирки: