Peter Gabriel представи още нова песен, наречена „So Much“. Тя е седми пореден сингъл към “i/o”, неговия предстоящ първи нов албум с оригинален материал от 21 години.

В някои отношения наистина смятам, че сме част от всичко и вероятно имаме средства да се свързваме и комуникираме с всичко, което често изключваме“, обяснява Gabriel. „Искаме да виждаме и слушаме само нещата, които ни се струват важни и уместни, и да изключим шума от всичко останало, когато, вероятно, скрити в този шум има всякакви неща, които могат да ни помогнат да осъзнаем нашето място в този бъдещ свят“.

Излизането на сингъла съвпада с пълнолунието този месец, както пускането на “Panopticom“, “The Court“, “Playing For Time“, “i/o“, “Kinds Of Horses“, “Road To Joy” и “So Much” през изминалите месеци съвпаднаха със съответните дати. Песните са от предстоящия албум “i/o” на бившия вокал на Genesis, въпреки че все още не е обявена дата на издаване.

Турнето ще включва обичайните съратници на Gabriel – Tony Levin, David Rhodes и Manu Katché, ще включва песни от новия албум “i/o“, както и хитове от предишните му издания.

Ето и новото парче “Olive Tree“:

Миналата година Gabriel си сътрудничи с Arcade Fire върху песента „Unconditional II (Race and Religion)“, допринесе с музика за благотворителен албум за Деня на Земята, куриран от Eno, и направи кавър на „Here It Is“ за трибют-албум на Leonard Cohen.

Gabriel ще направи турне в Европа по-късно тази година, като датите за Северна Америка ще бъдат обявени скоро. Пълен списък с концертите вижте тук:

Peter Gabriel i/o Tour

September
8 – Quebec City, Quebec – Videotron Centre
9 – Ottawa, Ontario – Canadian Tire Centre
11 – Toronto, Ontario – Scotiabank Arena
13 – Montreal, Quebec – Bell Centre
14 – Boston, Massachusetts – TD Garden
16 – Philadelphia, Pennsylvania – Wells Fargo Center
18 – New York, New York – Madison Square Garden
30 – Chicago, Illinois – United Center

October
7 – Vancouver, British Columbia – Rogers Arena
8 – Seattle, Washington – Climate Pledge Arena
11 – San Francisco, California – Chase Center
13 – Los Angeles, California – Kia Forum