Priest, синтуейв групата с участието на няколко бивши членове на Ghost, предават своя кавър на „Engel“ на Rammstein.

Те взеха парчето от немските индъстриъл метъл легенди за предстоящия трибют албум, „A Tribute To Rammstein“. Тази компилация е планирана за издаване следващия петък, 25 август, чрез Cleopatra Records.

VA – „A Tribute To Rammstein“

01 – “Du Hast” (Burton C BellPaul Ferguson & MGT)
02 – “Deutschland” (Front Line Assembly)
03 – “Sonne” (Skold)
04 – “Engel” (Priest)
05 – “Amerika” (Laibach)
06 – “Feuer Frei!” (The 69 Eyes)
07 – “Ausländer” (Jah Wobble & Jon Klein)
08 – “Radio” (Julien-K)
09 – “Ich Will” (Stoneman)
10 – “Keine Lust” (Lacrimas Profundere)
11 – “Links 2 3 4” (Manntra)
12 – “Mein Teil” (Original God)
13 – “Du Hast” (Leæther Strip)

Родено от същия леден скандинавския мрак, който роди Ghost, Priest се състои от трио музиканти – вокалистът Mercury, който беше известен като Water, когато свиреше на бас за Ghost, клавирист Salt, известен преди като Air, и програмистът / клавирист Sulphur – който през 2017 г. и започна да издава своя собствена уникална електронна музика, която въпреки, че няма много звукова прилика с бившата им група, все още споделя същото творческо ДНК. Но докато Ghost са заимствали театралността си от олдскул хоръра и рока от 80-те, Priest е потънал в киберпънк и индъстриъл музиката.

След изключително популярното си, първо по рода си турне в САЩ миналия октомври в подкрепа на великолепния им студиен албум “Body Machine”, dark wave магьосниците Priest се завръщат с чисто нов сингъл, който подхожда както на звука, така и на образа им. “Personal Jesus” се нарежда като една от най-популярните песни на британските електро-кръстници Depeche Mode от най-продавания, изключително влиятелен албум на тази група от 1990 г. “Violator“. Песента не само се превърна в изключително популярен радиохит след излизането си, но и издържа през годините с кавър версии от всички – от Johnny Cash до Marilyn Manson и Def Leppard.