След успеха на последния албум на Anathema, The Optimist”, Daniel Cavanagh, двигателят на групата бърза да ни зарадва със самостоятелен албум.

Anathema бяха доста заети в последно време – турнето в подкрепа на последния “The Optimist” започна в началото на юни, представиха го на големи фестивали като Graspop и Download и бяха номинирани за “Албум на годината” на 2017 Progressive Music Awards. Сега Daniel ни изненада с нов самостоятелен албум – по-личен, вдъхновен от любовта и загубата. “‘The Exorcist’ и ‘The Silent Flight of the Raven Winged Hours’ са сред най-добрите ми работи в последното десетилетие.”

“Monochrome” е заглавието на новия албум, очаква се да бъде издаден на 13-ти октомври от Kscope. В него помагат Anneke Van Giersbergen (ex-The Gathering) и Anna Phoebe. Записан е в Parr Street Studios, от Andrea Wright, мастериран от Daniel Cardoso, автор на обложката е Danny Branscombe.

За първото парче от албума “The Exorcist” Daniel казва “То спокойно би могло да бъде акцент в албум на Anathema, не бе лесно решение да го оставя за себе си, но се радвам, че го направих”

Daniel Cavanagh – Monochrome tracklist
1. The Exorcist (06:43)

2. This Music (04:50)
3. Soho (07:39)
4. The Silent Flight Of The Raven Winged Hours (09:03)
5. Dawn (02:42)
6. Oceans Of Time (08:14)
7. Some Dreams Come True (08:34

 

Не забравяйте, Anathema свирят в столичното “Студио Орфей” на 25 октомври по покана на радио Тангра Мега Рок: