През януари мултиплатинената рок банда Daughtry издаде нов кавър, “Separate Ways (Worlds Apart)“, трибют към легендарната рок група Journey.

Кавърът включва и вокали от Lzzy Hale, фронтдамата на Halestorm. Той бе издаден точно 40 години след деня, в който е издадена оригиналната песен – 5 януари 1983 г.

Днес групата пусна и официално видео към своята версия – гледайте го по-долу.

Chris Daughtry и аз искахме да пуснем дует от години. Какъв по-добър начин да направим това от това да отдадем почит на едно от нашите взаимни влияния… Journey!” каза Lzzy. „Тази песен е не само част от саундтрака на „Stranger Things“, но е моето любимо място за караоке, откакто се помня! За мен е голяма чест, че бях част от това и се надявам, че ще ви направи вашата усмивка толкова голяма, колкото и моята, докато го записвах!”

Chris добави: „Винаги съм харесвал песента и исках да направя класически кавър и съпругата ми и аз гледахме финала на сезона „Stranger Things“ и има тази невероятно интензивна сцена и „Separate Ways“ беше голяма част от тази сцена. Беше толкова трогателна точно по начина, по който беше използвана, чувствах се толкова готино и епично и веднага си казах „ТОВА е! Трябва да изсвирим тази песен.“ Тогава си казах: “Как можем да направим това изключително специално? Ами ако беше дует? Ами ако включим Lzzy в него!!??” Излишно е да казвам, че бях развълнуван, тя каза „да“ и наистина ми харесва как се получи.“

Ето официалното видео:

Припомнете си и оригиналната версия на Journey от 1983-та: