Номинираната за Grammy група Daughtry подписа с Big Machine Records. Групата също стартира предварително запазване за предстоящия си сингъл, “Artificial“, който трябва да излезе този петък, 11 август.

Chris Daughtry е един от най-добрите гласове в рок музиката, разбира се“, казва председателят и главен изпълнителен директор на Big Machine Label Group Scott Borchetta. „Той атакува този сезон от живота с пълна сила с подновен огън и интензивност към всичко, до което се докосне.“

Толкова съм развълнуван да работя със Скот и целия екип на Big Machine върху този следващ запис, a и след това“, споделя фронтменът на Daughtry Chris Daughtry. „Много е освежаващо и вълнуващо да имам екип зад мен, който напълно вярва и подкрепя моята визия.“

Новината следва обявяването на акустичното турне на групата “Bare Bones”, което е планирано за 26 нови дати в САЩ, стартирайки на 9 август. Заедно с оглавилия класациите на Billboard рокер Ayron Jones, който трябва да подгрява на избрани концерти, предстоящите изпълнения бележат уникална възможност да се подчертае мощната музикална гъвкавост и вокално майсторство на звездите в най-интимната среда.

На фона на неотдавнашния успех с дуета на Lzzy Hale, „Separate Ways (World’s Apart)“, преосмислената версия на класиката на Journey дебютира под номер 1 в класацията за всички жанрове на iTunes и достигна номер 6 в Mediabase Active Rock чартовете. Верен на корените си, сингълът натрупа милиони стриймвания в различни платформи, спечелвайки похвала от хитови издания като Variety, Billboard, Consequence и American Songwriter.

Daughtry, една от най-известните и най-продаваните рок групи на 21-ви век, разпродава концертите си по целия свят. Техният дебютен албум, едноименният “Daughtry“, беше най-продаваният албум за 2007 г. и беше най-бързо продаваният рок дебютен албум в историята на SoundScan. Също така беше номиниран за четири награди Grammy и спечели четири American Music Awards и седем музикални награди на Billboard, включително за „Албум на годината“. Следващите албуми „Leave This Town“ (2009), „Break The Spell“ (2011) и „Baptized“ (2013) станаха платинени, а „Cage To Rattle“ (2018) получи златен сертификат. През 2021 г. Daughtry издадоха своя албум „Dearly Beloved“, който отбеляза завръщане към техните рок корени и завръщане на върха на рок класациите със синглите им „World On Fire“, „Heavy Is The Crown“ и „Changes Are Coming“, всеки от които достига Топ 10 в класацията Rock Airplay на Billboard.