Фронтменът на Foo Fighters Dave Grohl може да добави към своята колекция още един трофей, макар и в област, в която не е свикнал. Grohl е номиниран за аудиокнига на годината на Audie Awards 2022 за аудио версията на мемоарите си “The Storyteller”.

Grohl е един от нашите финалисти в категорията, включваща „Hail Mary“ на Анди Уиър, която е разказана от Рей Портър, „A Promised Land“, написана и разказана от Барак Обама, и „The Sweetness of Water“ на Нейтън Харис, която е разказан от Уилям ДеМерит. Освен че пише мемоарите си, Грол разказва и аудиокнигата.

Книгата на Grohl се съсредоточава около житейските му истории, предлагайки своята версия за това как той за първи път е започнал да пише и работи към някои от преживяванията, които е споделил като член на Scream, Nirvana и Foo Fighters и търкайки лакти с някои от най-големите имена на музиката. Описанието на книгата цитира „да свиря с Iggy Pop или на наградите на Оскар, танци с AC/DC и Preservation Hall Jazz Band, да барабаня за Tom Petty или да се срещна със сър Paul McCartney в Royal Albert Hall, приказки преди лягане с Joan Jett или шанс за среща с Little Richard, за да обиколя половината свят за една епична нощ с дъщерите ми.”

Победителите в Audie Awards ще бъдат обявени на 4 март от Асоциацията на аудио издателите по време на церемония, водена от актьора Кал Пен и предавана на живо през техния уебсайт.

И една изненада за феновете – книгата “The Storyteller” ще бъде издадена на български от Сиела през тази година!