Dave Grohl издàде „изгубения“ албум, написан от измислената група Dream Widow , той придружава филма Studio 666.

Преди няколко седмици излезе “March Of The Insane“, песен от саундтрака на филма. Траш парчето със скорост 110 мили в час, което звучи като някаква отдавна изгубена класика на Motorhead, се приписва на мистериозната група Dream Widow, която – според сюжета на филма – е група, която е записала в студиото преди Foo Fighters да се появят. Grohl открива неиздадена касета на групата по време на сесиите за десетия албум на Foo Fighters, който те записват в обитавано от духове имение в Енсино, Калифорния. И в този момент настава ад…

За предисторията на Dream Widow, Grohl казва: „Певецът полудя и уби цялата си група поради творчески различия… Влизаме 25 години по-късно, за да запишем, без да имаме представа какво се е случило преди 25 години и започва да ме обладава духа на човека отпреди 25 години и духа на къщата. Но тази песен, “March Of The Insane”, това е техният изгубен запис. Това е записът, който правеха, преди вокалът им да ги убие. “

Според фронтмена на Foo Fighters албумът Dream Widow черпи от някои от метъл влиянията, с които е израснал, включително Kyuss, Trouble и Corrosion Of Conformity.

Имам своите любимци“, „казва той. “Ще чуете много от тези влияния в “Lacrimus dei Ebrius”, 13-минутна песен от филма, защото за тази песен събрах може би четири или пет от тези части заедно в това голямо, дълго нещо. Част от нея звучи като Trouble; някои от тях звучат като Corrosion Of Conformity; някои от тях имат атмосфера на Kyuss.”

Филмът за рок групата като традиция изглежда е изчезнал“, казва Grohl пред Rolling Stone. „Независимо дали беше A Hard’s Day’s Night, или Rock ‘n’ Roll High School на The Ramones, или Kiss Meets the Phantom of the Park, или шибаният филм за Spice Girls. Няма да участваме в There Will Be Blood. Искаме само да се забавляваме в тази стара рокендрола традиция“.

Studio 666” бe пуснат в кината на 25 февруари чрез Sony Pictures.

Говорейки за “големия, силен, кървав филм на ужасите” миналата година, Dave Grohl каза пред Mojo: “Няма друга група, достатъчно глупава, за да направи това. Това е абсолютно лудост.”

„Толкова сме развълнувани да ви го представим в кината. Това нещо беше предназначено за голям екран. Надяваме се, че ще се забавлявате да го гледате толкова, колкото ние по време на снимките”

Dream Widow EP:

01. Encino
02. Cold
03. March of the Insane
04. The Sweet Abyss
05. Angel With Severed Wings
06. Come All Ye Unfaithful
07. Becoming
08. Lacrimus dei Ebrius