След като издаде изключителния проект “Play”, Dave Grohl обяви благотворителната кампания “The Dave Grohl “Play” Reverb Auction” в партньорство със сайта Reverb.com, лидер в онлайн търговията с музикални инструменти. Аукционът ще стартира на 09 октомври и ще включва онлайн търг на китари, барабани и други инструменти, носещи автографа на музиканта. Целта на благотворителния аукцион е да подпомогне млади музиканти, които “просто да свирят” (“just play”).

През август месец т.г. Дейв Грол издаде проекта “Play”, мини-документален филм в две части, посветен на предизвикателствата и удовлетворението от това да посветиш живота си на музиката и овладяването на даден инструмент. Кулминацията в “PLAY” е 23-минутна пиеса, изсвирена от Гроул на седем различни инструмента. След излизането на “Play” редица звукозаписни студиа в САЩ дариха звукозаписно време на различни млади музиканти и банди. В подкрепа на младите музиканти и групи, Дейв Гроул стартира и благотворителния аукцион с инструменти, носещи неговия автограф и които представляват музикалното оборудване, използвано при създаването на “Play”.

“Всеки път, когато взимам хлапетата си от уроците по музика, виждам стаи пълни с деца, които наистина се вълнуват от музиката, изследват инструментите и са част от един невероятен кръг. Вдъхновен съм от целия този процес. Дори сега, на 49 години, продължавам да изследвам и да се развивам в музицирането. Това не е област, която можеш да овладееш напълно. Винаги има ново предизвикателство и винаги се опитваш да подобриш това, което вече си научил и усвоил като музикант”. – споделя Дейв Гроул.

Аукционът ще започне на 9 октомври и ще приключи на 21 октомври като сайтът Reverb е медиатор на кампанията. Вижте повече на http://Reverb.com/DaveGrohlPLAY

Албумът “Play” се издава в лимитиран тираж на винил от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. “Play” излиза на 180 гр. винил, с корица включваща фотография на Дейв Гроул, направена по време на звукозаписната сесия на проекта. Винилът е наличен в онлайн магазина musicmall.bg