Дванадесет години след дебюта си, нидерландците De Staat остават възхитително трудни за категоризиране.

De Staat създадоха своя хамелеонов рок отпечатък – група с различни влияния, от Talking Heads, Rihanna и Nine Inch Nails до Radiohead, Michael Jackson, Run-DMC и Soulwax. Те са като у дома си в класическия рок и под ръководството на Torre Florim, чийто голям блус глас функционира като призив към въоръжаване, De Staat флиртуват с фънк и хип-хоп, примесени с дълбоко интроспективни текстове и хумор.

Работейки върху новия материал, фронтменът Torre прегърна известния еклектизъм на групата си, и създаде рок проект, базиран на цветови възприятия – червено, жълто и синьо. Тази година те няма да издават студиен албум, но ще се пуснат огромна колекция от нови парчета през цялата 2022 г.

Всеки от трите основни цвята представлява един аспект от музиката на групата. Червено за по-тъмната и по-агресивна част на De Staat; жълто за по-игривата, забавна и подвижна част; синьо за по-интроспективната и мелодична част. Това е проект, който е направен за стрийминг, но съживява визуалната естетика на винила.

Гледайте новото видео на бандата “What Goes, Let Go” тук: